Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderdeel van Cool Logistics Asia

China: relatie tussen voedselveiligheid en containtervaart onderzocht

In eerste instantie is de relatie tussen voedselveiligheid en containervaart misschien niet duidelijk. Echter, in China worden jaarlijks 90 miljoen mensen ziek door problemen met lokaal voedsel en etenswaren. Als gevolg hiervan vertrouwen veel mensen geïmporteerde producten meer dan binnenlandse producten. Hierdoor zal het vervoer van voeding in containers alleen maar toenemen.

Volgens Metro China, onderdeel van het internationale bedrijf Metro Cash & Carry, is voedselveiligheid het voornaamste onderwerp waar naar schatting 70% van de Chinese bevolking zich zorgen om maakt. Thomas Lau, hoofd van Supply Chain Management en Logistiek bij Metro JinJiang Cash & Carry Co. Ltd zal over dit onderwerp een lezing geven op de Cool Logistics Asia beurs, die dit jaar zal plaatsvinden op 2 september in Hong Kong.

Metro Cash & Carry bezit meer dan 750 groothandels in 26 landen. In China alleen heeft het bedrijf 80 winkels. Het bedrijf verkoopt voornamelijk aan zakelijke klanten. "Etenswaren, en voornamelijk gekoelde, vormen onze voornaamste producten", aldus Lau. Lau zal tijdens de conferentie het belang van informatie en opleidingen aanstippen en het belang van de implementatie van maatregelen om de hygiëne te waarborgen. Momenteel zijn er meer dan 300 nationale standaarden in China en het zou de sector helpen als deze meer zouden worden geïntegreerd.

E-commerce breidt zich snel uit in China met als voorbeeld de recente investering van JD.com in FruitDay, een importeur van verse producten. JD.com promoot Amerikaanse producten en biedt dagelijkse verzendingen aan vanuit Amerika. Deze ontwikkelingen laten problemen in het bestaande systeem zien. Er is bijvoorbeeld een tekort aan koude opslagruimten en gekoeld wegtransport.

Verder zal er op Cool Logistics Asia worden gesproken over containertransport door
Lars Kastrup van CMA CGM en over gekoeld container transport door Nigel Webster van Seaco. De conferentie richt zich op de grote spelers in de gekoelde transport sector in landen, die zich snel aan het ontwikkelen zijn zoals China, India en andere landen in Zuidoost Azië

Voor meer informatie:
Holly Thompson
Cool Logistics Resources
Tel: +44 20 3327 0575
Email: holly@coollogisticsconference.com
www.coollogisticsasia.com
Publicatiedatum: