Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Kamp Duinkerken vermindert mankracht Calais"

Britse transporteurs blijven pleiten voor inzet Frans leger in Calais

De bouw van een nieuw migrantenkamp 48 kilometer van bij de haven van Duinkerken is slecht nieuws voor Engelse transporteurs. Volgens de directeur van de Britse transportbelangenorganisatie (Road Haulage Association), Richard Burnett, is het besluit een verergering van de problemen en zeker geen oplossing.

"Het VK heef sinds juni 19 miljoen pond geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen als hekken en camera's en 7 miljoen pond in een beveiligde parkeerplaats. Nu blijkt dus dat de Franse regering 1,1 miljoen pond vrijmaakt voor een nieuw kamp," aldus Richard.

De transportorganisatie maken zich zorgen over de situatie in Calais. "Op 19 migranten is er nu 1 politieman beschikbaar. Onze grootste zorg is dat het nieuwe kamp veiligheidsdiensten zal onttrekken van Calais. Op deze manier zal de situatie voor de truckers verergeren."

De Britse transportorganisatie zal bij de Fransen aan blijven dringen op de inzet van militairen en wil een meeting met de burgemeester van Calais.

"De situatie is onhoudbaar," zegt Richard. "Het leven van truckers en de kwaliteit van goederen is in gevaar en ook de duizenden burgers van Calais hebben meer te vrezen van de bendes migranten. We zullen de Franse regering onder druk zetten om actie te ondernemen."

Bron: rha.uk.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven