Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische politie arresteerde binnen 24 uur 150 illegalen

"Vluchtelingenprobleem in Hoek van Holland is een sensatieverhaal"

Terwijl de logistieke sector en de illegalen bij Calais nog wachten op een definitieve uitspraak van de rechter, groeit de angst dat de gedeeltelijke ontruiming van de Jungle chaos veroorzaakt bij Nederlandse en Belgische havens. Onder andere belangenorganisatie EVO vreest voor een nieuw Calais bij havens als Hoek van Holland.



Gebiedsdirecteur van Hoek van Holland, Jan de Kloet, noemt de verplaatsing van het probleem naar de havenplaats een sensatieverhaal. "Nederland registreert vluchtelingen en is te klein om te verblijven. Voor de sprong naar Groot-Brittannië kiezen de migranten toch liever voor Frankrijk." Vooralsnog vertrouwt de Kloet op een goede coördinatie van de partijen die de haven veilig moeten houden.



De Belgische grenscontroles lijken effect te sorteren. De extra 290 politiemensen hebben woensdag 205 illegale vluchtelingen opgepakt. Dat bevestigt de Belgische politie tegenover newsmonkey.be. Na de staande houding krijgen de migranten twee opties: asiel aanvragen in België of een retourtje Frankrijk.
Publicatiedatum: