Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
mensensmokkelaars opgepakt

Migranten tussen lading uien aangetroffen

De politie in Antwerpen heeft woensdagmiddag twee Roemeense mensensmokkelaars aangehouden in Essen aan de Nederlandse grens. In de laadruimte van hun vrachtwagen zaten 25 migranten. Ze zaten verstopt in een kleine houten constructie, die verborgen zat onder een lading uien.



De migranten zijn Sikhs uit India. De jongste was 2 jaar, de oudste 88. onder hen was een blinde man. Ze zijn opgevangen door de Belgische civiele bescherming.

Carwash
De Belgische politie kreeg gistermiddag een tip over de op handen zijnde mensensmokkel. De Roemenen zouden rond 15.00 uur vertrekken bij een carwash in Essen. De politie zette de omgeving af en reed de vrachtwagen klem.

De truck stond geregistreerd in Roemeniƫ en was op weg naar Groot-Brittanniƫ. Waarom ze via Essen reden, wordt nog onderzocht.

De twee Roemenen (45 en 33) zijn gearresteerd. Ook de eigenaar en de uitbater van de carwash zijn aanhouden. De vier zijn vandaag voorgeleid op verdenking van georganiseerde mensensmokkel met verzwarende omstandigheden.

Publicatiedatum: