Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Een week lenteweer

Een hogedrukgebied zorgt lange tijd voor droog en rustig voorjaarsweer. De zon schijnt vaak, maar vooral in de ochtend komen af en toe hardnekkige wolkenvelden voor. De nachten zijn aan de frisse kant met temperaturen rond of iets onder het vriespunt. Overdag is het maximaal 10 graden. Onder bewolking blijft het wat frisser.

In het noordwesten komt plaatselijk (dichte) mist voor. De mist gaat de komende uren verdwijnen. Over het noorden en oosten trekken wolkenvelden, maar er valt geen neerslag. In het westen en zuiden is het overwegend zonnig, al kan een veldje sluierbewolking overtrekken.

Vanmiddag breekt ook in de noordelijke helft van het land de zon door. Hier en daar kan het lang duren voordat de hardnekkig bewolking verdwijnt. De noordoostenwind is matig en de temperatuur loopt uiteen van 7 graden in bewolkte gebieden in het noorden tot 11 lokaal in het zuiden.

Vanavond zijn er brede opklaringen. Vannacht kan het in het noordoosten opnieuw bewolkt raken. Ook kan lokaal mist ontstaan. De temperatuur daalt sterkt. Het gaat licht vriezen met -1 tot -3 graden in het binnenland. In de kustgebieden ligt de temperatuur rond of iets boven het vriespunt.

Morgen is het in het noordoosten hier en daar grijs met mist of laaghangende bewolking. Waarschijnlijk breekt de zon daar sneller door dan vandaag. In de rest van het land verloopt de ochtend overwegend zonnig. Ook in de middag zijn er perioden met zon, al kan een enkel stapelwolkje of een wolkenveld de zon af en toe afschermen. De noordoostenwind is matig en de temperatuur stijgt naar 7 graden op de Wadden tot 9 in het midden en zuiden.

Zondag verandert er weinig aan het weerbeeld. De nacht verloopt fris met lichte vorst. Na een plaatselijk grijze en mistige start zijn er perioden met zon en blijft het droog. Met 8-10 graden is het een fractie warmer dan zaterdag.

Na het weekend verandert weinig aan het rustige voorjaarsweer. De nachten blijven fris met vooral in het binnenland lichte vorst en overdag is het maximaal 10 graden. Er komen zonnige dagen voor, maar zo nu en dan begint de dag grijs met hardnekkige bewolking of mist. De hele week waait er een droge en frisse noordoostenwind. Later in de week en in het volgende weekend zou het wat zachter kunnen worden. Ook neemt dan de kans op een lichte bui toe, maar neerslag van betekenis wordt voorlopig niet verwacht .

Bron: Weeronline

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven