Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Newminds ontwikkelt software voor AGF-sector

Acht handelshuizen in pootaardappelen werken samen in IT project

Tholen - Newminds ontwikkelt IT-oplossingen op basis van Microsoft Dynamics NAV en richt zich op de AGF-sector. De nadruk ligt op aardappelen, uien en overige veldgewassen. "Onlangs zijn wij een project gestart waarbij we software ontwikkelen voor en in samenwerking met acht handelshuizen in pootaardappelen," vertelt Tonnis Wierenga, productmanager bij Newminds. "De gesprekken daarvoor begonnen rond mei 2015. Aangezien de deelnemers concurrenten van elkaar zijn, kostte het nogal wat tijd om de partijen bij elkaar te brengen en een gezamenlijke oplossing te bedenken. Het resultaat is een mooi systeem waarin alle deelnemers zich kunnen vinden en dat uiteindelijk de bedrijfsprocessen beter beheersbaar moet maken en de productiviteit moet verhogen. Het is onder meer mogelijk om te contracteren voor zowel inkoop als verkoop, een partijadministratie bij te houden, proefrooiingen en taxaties uit te voeren en een verlaadplanning vast te leggen. Ook een kweekmodule maakt onderdeel uit van de oplossing."

De keuze om Schaap Holland, Agroplant, De Nijs, Den Hartigh, RoyalZAP, The Potato Company, Q-potato en Semagri allemaal tegelijk in het project te betrekken is vooral praktisch van aard: "Het ontwikkelen en implementeren is een kostbaar en tijdrovend project," verklaart Tonnis. "Door de acht bedrijven bij elkaar te brengen ontwikkelen we uiteindelijk een standaardpakket waarbij iedereen de techniek deelt maar de data voor zichzelf houdt. De oplossing wordt ondersteund door apps om ook mobiel gebruik mogelijk te maken. Ook is de oplossing geschikt voor de cloud".

Met het project richt Newminds zich vooral op de bedrijven in het middensegment. Voor de toekomst ligt er echter al een roadmap klaar om veel meer bedrijven digitaal bij de tijd te brengen. "Door ons te focussen op een specifieke sector hoeven we geen haastwerk af te leveren en bouwen we een specialisme op."

Meer informatie:
Newminds B.V.
Tonnis Wierenga
M: +31 (0)6 24 32 04 57
E: t.wierenga@newminds.nl
www.newminds.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven