Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

3 x per week treinverbinding Hamburg - Istanbul

Spoormaatschappij Metrans van de 'Hamburger Hafen und Logistik AG' (HHLA) doet voortaan het station Halkali in Istanbul aan. Daarmee verbetert zij de verbinding met de sterke economische regio Istanbul.

Metrans rijdt sinds begin van dit jaar als eerste spoorwegbedrijf drie keer per week tussen haar eigen hub-station in het Slowaakse Dunajska Streda en het station Halkali in Istanbul. Dit station ligt binnen de stadsgrenzen van Istanbul en daarmee een stuk gunstiger dan het tot nu toe door Metrans aangereden station in Cerkezkoy. De eerste evaluatie laat zien dat Metrans haar klanten duidelijk kortere transittijden aan kan bieden door gebruik te maken van het station in Istanbul-Halkali.

Peter Kiss, directeur van Metrans Danubia: "Door het aanrijden van Halkali verbeteren we de verbinding met de economische metropool Istanbul. Halkali is bovendien het centrale knooppunt tussen Midden- en Oost-Europa en het Aziatische deel van Turkije. Op deze wijze kunnen we ons aanbod verder verbeteren voor klanten, die importeren naar of exporteren uit het Aziatische deel van Turkije. We garanderen onze klanten transittijden van 4 à 5 dagen. Daarmee wordt er bij de export een dag gewonnen en bij de import naar Turkije zelfs twee."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven