Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Waterman vestigt machinerecord van 20 miljoen zakken

Waterman Onions in Emmeloord stapelde met haar Verbruggen-palletiseermachine ruim 20 miljoen zakken in 15 jaar en vestigde daarmee een nieuw machinerecord. De machine verwerkt jaarlijks 20.000 ton uienproduct per jaar. Dat is zo'n 20% van de jaarlijkse afzet van het uiensorteer- en verpakkingsbedrijf.Waterman Onions levert jaarrond sjalotten, gele en rode uien in diverse verpakkingen op de wereldmarkt. In 1998 schaften ze hun eerste Verbruggen-palletiseermachine aan. Inmiddels draaien er vijf palletiseerinstallaties van de gerenommeerde fabrikant, die eveneens gevestigd is in Emmeloord. Bedrijfszeker en duurzaam noemt Erik Waterman ze. Om de diverse verpakkingen nauwkeurig te stapelen zijn de palletiseermachines voorzien van een manipulator met centreerkleppen, hierdoor liggen ook de kleine verpakkingen altijd gecentreerd. Door de overlappende stapelmethode en de vierzijdig omsloten stapelkooi, is de palletbelading uiterst stabiel.


Ton van 't Hof (midden), Verbruggen Emmeloord B.V., feliciteert Erik Waterman (links) en Wim Waterman (rechts) met het machinerecord van 20 miljoen gestapelde zakken.

Op naar 50 miljoen zakken
"We streven ernaar de teller van de VE-900 van 20 miljoen op 50 miljoen zakken te zetten", aldus Wim Waterman. Om onnodige slijtage te voorkomen werd de VE-900 voorzien van slimme software die automatisch de snelheid van het rijframe aanpast aan de hoeveelheid zakken op de aanvoer. Daardoor draait het rijframe alleen op maximale snelheid wanneer de aanvoer dat vereist. Met preventief onderhoud wordt de machine in optimale conditie gehouden en de continuïteit van de productie gewaarborgd.www.waterman-onions.nl
www.verbruggen.nl
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven