Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste proef aangelegd

Rusthoeve en Delphy investeren in onderzoek in nieuwe foodgewassen

Afgelopen week heeft Delphy samen met het agrarisch innovatie en kenniscentrum Proefboerderij Rusthoeve een onderzoek aan gelegd naar het machinaal planten van oca en machua. Beide gewassen zijn knolgewassen uit de Andes, waar op Rusthoeve binnen het kader van Biobased Innovations Garden 2020, al enige jaren ervaring mee is opgebouwd. Naast deze teelten gaan Delphy en Rusthoeve ook samen investeren in onderzoek naar onder andere yacon en zoete aardappel.

Voedseltrends veranderen en er is een stijgende belangstelling voor nieuwe gewassen. De nieuwe trends zijn ingegeven door gezondheidsaspecten, zoals een laag calorie en laag suikergehalte gecombineerd met een gevarieerd menu. In de nabije toekomst zal ook samenwerking worden gezocht met regionale afzetkanalen en zeker met horeca en horeca opleidingen.

In de afgelopen periode is er door de koksopleiding van Scalda al gewerkt aan de bereiding van gerechten met deze knollen. Voor belangstellenden zal er deze zomer een proeverij worden georganiseerd.

Voor meer informatie:
Delphy
www.delphy.nl
Publicatiedatum: