Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Thierry Nuttin: "Meer synergieën zoeken met Mabru"

Ingangscontrole en mega shoppingcentrum bij Europees importcentrum

Tholen - In 2016 bestaat het Europees Centrum voor fruit en groenten al 35 jaar. Tot 2028 staat vast dat het importcentrum gevestigd blijft aan de Werkhuizenkaai. In de loop der jaren zijn er verschillende investeringen geweest. Eén van de meest recente is de invoer van een ingangscontrole. Thierry Nuttin, directeur van het CE, vertelt dat dit een goede beslissing is geweest. "Dit zijn we samen met de handelaren overeengekomen. De laatste tijd waren er regelmatig 'ongewenste' bezoekers, met name op de parkeerplaats. Om dit tegen te gaan, zijn er nu slagbomen geplaatst en moeten bezoekers entreegeld betalen om ons Centrum te bezoeken."Kinderziektes
De invoering van het nieuwe toegangssysteem was niet gemakkelijk. "We dachten op voorhand dat dit snel gerealiseerd zou kunnen worden, maar dat viel tegen. Er zijn nog steeds technische kinderziektes die verholpen moeten worden. We verwachten dat het systeem rond de zomer volledig en goed in werking zal zijn. Al met al zijn we tevreden met de invoering en verhoogt het ook de veiligheid van de handelaren als de bezoekers zelf."

Nieuw commercieel centrum

Een ander project, waar het Europees Centrum bij betrokken is, is het nieuwe Docks Bruxsel. "Naast ons terrein komt een volledig nieuw en groot shoppingcentrum, dat gereed zal zijn in oktober dit jaar. Er komen kledingwinkels, restaurants, cinema's en nog veel meer. Momenteel is men nog bezig met de bouw. De reden dat wij zo betrokken zijn bij dit project is dat het deels op ons terrein wordt gebouwd. Er komt tussen de gebouwen van het Europees Centrum en Docks Bruxsel een rotonde. Hierdoor krijgen wij ook een nieuwe ingang." De invloed van het shoppingcentrum zal naar verwachting niet groot zijn als het gaat om de handel in het Europees Centrum. "Natuurlijk is het wel een enorme verandering en zal het Centrum wel bekender worden met zo'n prachtig gebouw naast ons. De buurt en het uitzicht worden hierdoor een stuk aangenamer. Daarnaast zijn we met de nieuwe ingang straks nog makkelijker bereikbaar." Klik hier voor de website van Docks Bruxsel.Lange termijn
Nuttin ziet de toekomst voor de markt positief in. "Als het goed is, krijgen we binnenkort het akkoord van de stad Brussel om hier ook na 2028 te blijven. Ook handelaren kijken hiernaar uit. Er zijn soms negatieve berichten over de toekomst van het Centrum, maar wij geloven er in. Samen met onze handelaren zetten we onze schouders eronder en blijven we investeren in het gebouw en de handel in groenten en fruit op lange termijn."

Samenwerking met Mabru
De directeur geeft aan dat er concrete plannen zijn om de samenwerking met Mabru, de groothandelsmarkt aan de andere kant van het EC, te verdiepen. "De handelaren daar starten vroeger dan hier, nl. rond middernacht. Als het gaat om openingstijden zullen we niets veranderen, maar we willen de passage tussen de twee gebouwen gemakkelijker maken, zodat er van en naar de twee terreinen makkelijk handel kan worden vervoerd met zowel grote als kleine vervoersmiddelen. Mabru en het Europees Centrum hebben verschillende klanten. Er is dus geen sprake van het maken van één markt, maar we gaan meer synergieën zoeken."

Thierry Nuttin werkt in 2017 al 20 jaar als directeur voor het Europees Centrum. "Het is nog steeds mooi werk om te doen. Elk jaar leer ik er weer nieuwe zaken bij. Lachend: "Soms schatten we de omvang van bepaalde projecten te klein in, maar daar komen we later wel achter. Het is een mooie uitdaging om op veel verschillende gebieden zaken op te lossen en te realiseren."

Voor meer informatie:
Thierry Nuttin
Europees Centrum voor fruit en groenten
Secretariaat: Middenpleintje
Werkhuizenkaai, 112-154
Brussel - België
www.cefl-ecfg.be/nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven