Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vereinigte Hagelversicherung:

Miljoenenschade door noodweer Duitsland

Noodweer met sterke regenval, hagel en orkaanwinden heeft in de afgelopen week de Duitse landbouwsector miljoenenschade veroorzaakt.

De 'Vereinigte Hagelversicherung' heeft afgelopen donderdag op verzoek van AGRA-EUROPE meegedeeld dat circa 36.000 hectare grond met een verzekeringswaarde van circa 78 miljoen euro als beschadigd is gemeld. Vorige week maandag ging men in een eerste raming aanvankelijk uit van schade op circa 12.000 hectare met een verzekeringsschade van bijna 25 miljoen euro.

Volgens de verzekeraar zijn met name gebieden in de regio's Gießen, Alzey, Nürnberg en Stuttgart zwaar getroffen. Hevig onweer ontwikkelde zich boven het Sauerland, en trok vervolgens over het Reinhardswald tot aan Göttingen. Ook in de Voreifel en het Mittelrheintal ontstond veel schade.

In Baden-Württemberg zijn de gebieden tussen Heidelberg en Würzburg evenals tussen Ehingen en Nördlingen bijzonder sterk getroffen. In deelstaat Bayern is vooral het gebied rondom Augsburg tot bijna aan de Tsjechische grens getroffen.

Volgens de verzekeraar liepen vrijwel alle akkerbouwculturen schade op: van wintergraan tot aan maïs, suikerbieten, raapzaad en veldbonen. Daarnaast werden er ook aardbeienplantages evenals akkers met sla en koolplanten getroffen. Ook in de wijnbouw ontstond hier en daar schade.

Catastrofale schade
Na de eerste schadebalans verzocht Eberhard Hartelt, de voorzitter van het 'Bauern- und Winzerverband Rheinland-Pfalz Süd' (BWV), landbouwminister dr. Volker Wissing dringend om de bedrijven niet alleen te laten met hun zorgen en zo snel mogelijk voor een hulppakket te zorgen om de getroffen bedrijven te kunnen helpen. Tegelijkertijd bedankte Eberhard de minister bij een gezamenlijk bezoekje aan getroffen gebieden voor zijn bereidheid om zich een beeld van de schade te vormen. Volgens de BWV stonden afgelopen week grote delen van de Vorderpfalz rondom Mutterstadt, Darmstadt-Schauernheim en Hochdorf-Assenheim onder water. De schade voor de getroffen bedrijven is "catastrofaal en brengt hun voortbestaan in gevaar".

Bron: topagrar

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven