8 tot 10 februari 2017: Internationale Frutic symposium

Een belangrijke drijvende kracht voor de innovaties was en is het samenspel tussen wetenschap en economie. Dit geldt voor alle industrieën, echter in het bijzonder voor de groenten- en fruitbranche. Met het Frutic Symposium op 7 februari 2017 wordt voor de eerste keer een internationaal wetenschappelijk seminar gekoppeld aan de Fruit Logistica, de meest toonaangevende vakbeurs voor de internationale handel in groenten en fruit. Het Frutic Symposium zal ertoe bijdragen de groenten- en fruitindustrie langs de gehele waardeketen met innovaties en nieuwe technologieën te verrijken.

Het 10de Internationale Frutic Symposium over het vraagstuk van de kwaliteit en veiligheid van verse tuinbouwproducten is een platform voor een intensieve professionele uitwisseling tussen wetenschappers op het gebied van land- en tuinbouw, vertegenwoordigers van raadgevende instanties, logistieke en IT-ingenieurs, machinebouwers en installateurs evenals deskundigen uit de groenten- en fruitbranche. Zij zullen op de dag voor de Fruit Logistica in de CityCube informatie en ervaringen uitwisselen en tezelfdertijd strategieën ontwikkelen om hun gezamenlijke doel te bereiken: Het verstrekken van de best mogelijke kwaliteit van verse agrarische producten langs de volledige waardeketen.

Voor wetenschappers biedt het Frutic Symposium de mogelijkheid om zich met collega's te onderhouden evenals rechtstreekse informatie betreffende de nieuwste trends te krijgen en de vereisten inzake onderzoek in de groenten- en fruitindustrie.

Vraagstukken omvatten technologische ontwikkelingen in de productie, de oogst en de fase na de oogst, echter tevens in de distributie en in de kwaliteitscontrole van groenten, fruit en noten. Bijdragen van deskundigen kunnen nog tot 30 juli 2016 worden ingediend.

Het Frutic Symposium wordt door het Leibniz-Institut für Agrartechnik Potsdam-Bornim e.V. (Duitsland) in samenwerking met de Università degli Studi di Foggi (Italië) georganiseerd. Samenwerkingspartner van de Fruit Logistica. Frutic is een internationale wetenschappelijke samenwerking. De eerste conferentie vond plaats in Israël in 1983. De Frutic heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk platform voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën in de productie van groeten, fruit en noten, dat toonaangevende wetenschappers uit de hele wereld samenbrengt en met deze nieuwe plek ook vertegenwoordigers uit de industrie aanspreekt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven