Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Marco Vijverberg over voorbereiding Wateringse Wielerronde:

"Tom Dumoulin vastleggen was niet gemakkelijk"

Tholen - Normaal is Marco Vijverberg van Euro-West vooral druk met het verpakken, ompakken, uitsorteren en stickeren van avocado's, paprika's en andere AGF-producten. Deze week draait hij als organisator van de Wateringse Wielerronde helemaal overuren om renners vast te leggen voor het criterium. "We hebben inmiddels zo'n veertig renners gecontracteerd, waaronder Tom Dumoulin, die deze Tour al twee etappes heeft gewonnen!"


Marco temidden van Fabian Cancellara en Alberto Contador tijdens een eerdere editie

Het vastleggen van de Nederlandse topper was geen sinecure. "Het heeft best wat moeite gekost. Omdat sommige renners naar de Olympische Spelen in Rio toegaan, willen ze niet te veel criteriums rijden. Als organisatie hebben we ingestoken om of tweevoudig etappewinnaar Tom Dumoulin, óf de nummer twee van het huidig klassement, Bauke Mollema, vast te leggen. Om beide toppers te contracteren, leek een te dure aangelegenheid te worden. Tom vond ons eigenlijk te ver weg, maar we hebben gezegd dat we een helikopter voor hem klaar willen zetten om hem naar Wateringen te brengen."

De voorbereiding van de Wateringse Wielerronde begon een jaar geleden al. "Als comité vergaderen we al een jaar maandelijks en de twee maanden voorafgaand aan het criterium, doen we dat welke week. Net na het NK krijgen we de prijslijsten van de renners en de prijzen van de renners die in de Tour uitkomen, worden pas na de eerste Tourweek bepaald. Zo probeer je met je beschikbare budget een mooi rennersveld bij elkaar te kopen. Overigens verzorgt een bureau de bemiddeling van de renners voor de criteriums. Vaak gebeurt dit tijdens de rustdagen in de tour."

"Wij werken als enige criterium met gratis entree, dus alle kosten moeten door sponsors en standhouders worden opgehoest. Met 30.000 tot 35.000 bezoekers organiseren we het grootste buitensportevenement in de regio. Daarom ben ik er trots op dat we weer zo'n mooi deelnemersveld hebben. Ook Nederlandse toppers als sprintkanon Dylan Groenewegen, maar ook Nikki Terpstra, Maarten Tjallingii en Sebastiaan Langeveld behoren onder de veertig renners. Het heeft een lieve duit gekost - voor Dumoulin betaal je een bedrag boven de 20.000 euro - maar dan heb je ook wat!"

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven