Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

19 en 20 september

Gerenommeerde sprekers op MFC-Event 2016

Hét Nederlandse kennis-, netwerk- en beursevent voor de voedingsindustrie, MFC-Event, nadert met rasse schreden. Op 19 en 20 september a.s. biedt dit event weer een rijk gevulde beursvloer met spelers uit diverse foodgeledingen en een bijbehorend lezingenprogramma op beide dagen. Dit lezingenprogramma met gerenommeerde sprekers staat in het teken van het thema 'Voedselveiligheid & Hygiëne'.

Hoe kunt u tijdens de bouw al rekening houden met optimale voedselveiligheid? Hoe managet u uw reputatie wanneer uw bedrijf te maken krijgt met bijvoorbeeld een terugroepactie? Internet of things, big data, wat kunnen we er in de voedingsindustrie mee? Of beter nog: wat moeten we ermee? We weten dat kweekvlees bestaat, maar weet u ook wat dat voor u gaat betekenen en op welke termijn? Dit is slechts een greep uit de onderwerpen die tijdens de korte, maar krachtige lezingen aan bod komen tijdens het lezingenprogramma van MFC-Event.

'Niets is zeker en zelfs dat niet'
Architect Herman Bessels en zijn collega Gert de Vries van Bessels Architekten & Ingenieurs, die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het lezingenprogramma, geven onder meer als sprekers acte de présence. Op de eerste event dag geeft Herman Bessels zijn visie op de fabriek van de toekomst. "Niets is zeker en zelfs dat niet. Wat we wel weten is dat de snelheid waarmee geschakeld wordt een drievoudige turbo begint te krijgen."

Gert de Vries verzorgt een lezing, waarin hij zal benadrukken dat voedselfraude van alledag is. "Berichtgeving rondom voedselfraude is de afgelopen tijd frequenter geworden. Of dit komt doordat er meer gefraudeerd wordt of omdat er meer en beter gecontroleerd wordt, is de vraag. Feit is dat voedselfraude van alledag is. Al uit de Romeinse tijd is bekend dat wijnen werden aangelengd met druivensap en melk met water."

Een varkensnier met uw dna
Trendwatcher Rob Creemers neemt zijn toehoorders mee de toekomst in. "Mensen op straat en daar hoort u ook bij zijn echt niet bezig met de mogelijkheden op het gebied van gentechnologie, kunstmatige intelligentie en robotisering," gaat hij desgevraagd al kort in op zijn bijdrage aan het lezingenprogramma. "Maar deze mogelijkheden zijn dichterbij dan u denkt en gaan meer invloed op u hebben dan u denkt. Zo is het binnenkort mogelijk om op basis van uw eigen dna in een varken een voor u geschikte nier te laten groeien."

Stappen zetten
Veerle de Graef van het Vlaamse innovatieplatform Flanders' FOOD gaat in op het thema 'Internet of things, big data, industrie 4.0: kent u het verschil – de gedigitaliseerde voedingsfabriek'. "Digitalisering en automatisering zijn trends waar we niet omheen kunnen wanneer we denken aan de fabriek van de toekomst," licht zij toe. "MES, Big data, industrie 4. 0, internet of things…het zijn buzz-woorden die in dit kader kwistig worden rondgestrooid. Maar wat schuilt er nu precies achter deze trendy termen? En wat kunnen ze betekenen voor een voedingsbedrijf. Welke stappen kan je nu al zetten op het pad van de digitalisering?"

Bezoek aan MFC-Event
Bekijk het volledige lezingenprogramma en ontdek wie op welke dag en tijd spreekt. Bezoekers kunnen zich ook direct registreren.
MFC-Event 2016 is een industriële vakbeurs voor de voedingsindustrie. Op maandag 19 en dinsdag 20 september a.s. te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Maandag duurt het lezingenprogramma van 12.00 tot 16.15 uur, dinsdag van 12.00 tot 15.45 uur. De beurs wordt gehouden bij Evenementenhal Gorinchem. Op www.mfc-event.nl vindt de bezoeker meer informatie over de beurs.

Voor meer informatie over MFC-Event:
Marieke Willems
info@mfc-event.nl
Mob: 06-14225508.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven