Agriwerker bemiddelt voor vakmensen, specialisten en het middenkader

"30.000 mensen in onze database"

Tholen - Agriwerker werft en selecteert personeel voor bedrijven in de agribusiness en heeft daarbij een duidelijke focus. "We bemiddelen vakmensen, specialisten en het middenkader", vertelt Huub Huizinga . "We richten ons dus niet op het 'handjeswerk', maar echt op de doelgroep die door opleiding of ervaring het vak eigen gemaakt heeft en de Nederlandse taal spreekt. We hebben maar enkele buitenlanders op de payroll staan. Wel weten Nederlandse ondernemers in het buitenland ons te vinden voor Nederlandstalig personeel. Dat is inmiddels een behoorlijke poot van ons bedrijf geworden."

"We gaan daarom niet zitten wachten tot iemand solliciteert, maar gaan actief achter kandidaten aan. Daarbij kunnen we buigen op een behoorlijke database aan kandidaten. We hebben zo'n 30.000 mensen in onze database zitten, waarvan zo'n 80% openstaat voor een andere baan in de agrarische sector", vertelt Huub Huizinga. Daarnaast heeft Agriwerker haar eigen site ingericht als een vacaturesite en zet het ook steeds meer social media in om mensen te mobiliseren vacatures te delen.


Bemiddelaar Wim Appelman van Agriwerker

Veelgevraagde functies zijn momenteel gewasspecialisten. "Dat was al langer zo in de glastuinbouw, maar we zien ook steeds vaker specifieke vacatures in de vollegrondsgroententeelt van bedrijven die zich concentreren op één of meerdere gewassen", vertelt Huub. "Andere vacatures, die we veel invullen, zijn die van voorman bedrijfsleiding, maar ook accountmanagers voor de binnen- en buitendienst van toeleverende bedrijven."

No cure no pay
De bemiddelaars van Agriwerker hebben stuk voor stuk een roots in de agrarische sector. "Onze ervaring is dat het met mensen van agrarische komaf ook beter werkt om agrarische vacatures in te vullen. Daarbij hebben we vaste gezichten per provincie. Zeker in de primaire sector is het belangrijk dat onze mensen de taal van de regio en de ondernemers spreken. Met branchevreemde mensen werkt dat toch een stuk minder. We staan voor een persoonlijke benadering van werkgevers en kandidaten en werken voor 100% op 'no cure no pay-basis'.

Huub merkt dat de personeelsmarkt weer aantrekt. "Er komen meer vacatures en er zijn tegelijkertijd minder mensen actief op zoek naar werk. Wij moeten steeds meer achter kandidaten aan en dat is leuk, want dan kunnen we onze waarde bewijzen. De tijden dat je mailbox vol stroomde met sollicitanten en dat je daaruit de goede kon selecteren, is echt voorbij. Je moet creatiever worden om mensen binnen te halen. Maar dat maakt ons vak alleen maar noodzakelijker en leuker!"

Voor meer informatie:
Agriwerker
Huub Huizinga
M: 06 10 963 654
Huub.huizinga@agriwerker.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven