Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische teler op zoek naar zaden en steun

Het Egyptische bedrijf El-Fady for Export, gevestigd in Caïro, is een familiebedrijf dat in december 2000 opgestart is voor de teelt van snijbloemen. Het bedrijf is onlangs begonnen met de teelt van biologische groenten voor export naar de EU.

Om dit proces te vergemakkelijken, legt Kamal Mankarious uit, moet het bedrijf samenwerken met IMC. IMC is een "Italiaans biologisch inspectiebedrijf dat de grond inspecteert voor de teelt om te certificeren of het vrij is van kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. Hiermee kijken ze of de producten 100% biologisch, vrij van schadelijke ingrediënten en toegestaan zijn voor de EU."

Voor het komende seizoen is de biologische productkeuze gevallen op lente-uien. "We kunnen ieder product in de open lucht verbouwen in het goede seizoen, zoals bijvoorbeeld sperziebonen, kool of ijsbergsla," bevestigt meneer Mankarious. "We zijn op dit moment op zoek naar EU-partners die ons zaden en technische ondersteuning kunnen bieden, zodat we het lokale werk kunnen uitvoeren inclusief de teelt, bemesting, water geven, oogst, bewaring, verpakking en transport."

Al met al gelooft hij dat El-Fady een voordeel heeft in vergelijking met concurrenten, aangezien "de meeste andere exporteurs enkel handelen (vanaf de bewaring), maar weinig telen ook zelf. Ik geloof daarom dat ons product goed kan concurreren met een goede kwaliteit en prijs."

Voor meer informatie:
El- Fady for Export & Import
Kamal Mankarious
Email: kamalrnm@hotmail.com
Tel: 002 0120 38 969 10
Publicatiedatum: