Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tomra neemt Compac over

Tomra heeft het Nieuw-Zeelandse sorteerbedrijf Compac voor 100% overgenomen. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 gesloten worden, onder voorbehoud van goedkeuring van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten. Met de overname is een bedrag van 70 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar gemoeid. "De markt voor levensmiddelen groeit en de eisen rond voedselveiligheid en kwaliteit worden steeds strenger. Als toonaangevende leverancier van technologie in deze industrie zien we grote voordelen in deze trend. Met de overname van Compac versterken we de leidende positie van Tomra binnen het foodsegment", vertelt CEO Stefan Ranstrand van Tomra.

Compac is een Nieuw-Zeelandse leverancier van post-harvest oplossingen en diensten voor de AGF-branche. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt automatiseringssystemen voor de sortering van verse producten op gewicht, grootte, vorm, kleur en interne kwaliteit. Compac werd opgericht in 1984 en biedt werk aan 700 mensen. Het bedrijf heeft een leidende positie in het sorteren van appels, kiwi's, kersen, avocado's en citrus. Zo'n 6.000 Compac-sorteerders zijn wereldwijd in meer dan 40 markten verkocht. "Marktontwikkelingen hebben de afgelopen jaren geresulteerd in dubbelcijferige groei van Compac de laatste jaren. Door het bundelen van onze krachten met Tomra zijn we nog beter in staat de toenemende vraag naar onze producten en diensten aan te bieden op een beter schaalbare en operationeel effici├źntere manier."

Tomra ontwerpt en fabriceert sensorgebaseerde sorteermachines voor de voedingsindustrie en heeft meer dan 5.900 systemen wereldwijd geïnstalleerd. Vooorbeelden zijn optische sorteerders en schillers voor noten en zaden, gedroogde vruchten, aardappelproducten, fruit, groenten, vlees en vis. Volgens Senior Vice President Ashley Hunter van Tomra is door de overname de geografische dekking van de bedrijven uitgebreid en vormt de integratie voor klanten een one-stop-shop voor het sorteren, schillen en analytische oplossingen voor een breed scala aan levensmiddelen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven