20.000 bezoekers verwacht van 27-29 november

Interpom | Primeurs met 310 exposanten volledig uitverhuurd

INTERPOM | PRIMEURS, dé indoor vakbeurs voor de AGF-branche in Europa, vindt plaats van zondag 27 tot en met dinsdag 29 november 2016 in Kortrijk Xpo (België). De vakbeurs noteert eens te meer sterke groeicijfers en is nu al weken voor de beurs met 310 exposanten volledig uitverhuurd. Dit jaar wordt de grootste editie ooit en is hiermee ook meteen de grootste indoor aardappelvakbeurs ter wereld waar de volledige keten aanwezig is: van teelt tot verwerking en vermarkting.

Met een seizoen opnieuw vol extremen door slechte weersomstandigheden wordt INTERPOM PRIMEURS 2016 ongetwijfeld de 'hotspot' om alle laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties te volgen. Deze 18 de editie verwacht niet minder dan 20.000 bezoekers en staat in het teken van duurzame groei dankzij technologische vooruitgang in de hele keten. Dit jaar noteert de vakbeurs een nieuwe groei zowel in aantal exposanten als in beursoppervlakte: 310 exposanten (+ 11,5%) uit 15 landen en 1.320 m² extra standoppervlakte tov. 2014 (+ 8,2%) De vorige editie klokte af met 19.529 bezoekers (+ 10,5% t.o.v 2014) uit 41 landen wereldwijd. Ook dit jaar verwacht de organisatie 20.000 bezoekers.

Het is voor de Europese aardappel professionelen geen geheim dat de aardappelmarkt sterk volatiel is. De noteringen van de laatste vijf jaar illustreren dit overvloedig. Maar wat dit jaar vertoond wordt in een groot deel van het Europese aardappelteeltgebied is 'du jamais vu'. De weersomstandigheden van het seizoen
2016-2017 waren extreem: een koud voorjaar, extreem natte mei- en junimaand
en en een aansluitende droogte tot half oktober zorgden ervoor dat heel wat aardappelpercelen verloren gingen en de kwaliteit en het rendement van de resterende partijen sterk uiteenlopen. Op dit moment vat de rooi in een groot deel van ons land pas goed aan, terwijl ook in de buurlanden een achterstand is opgelopen. Er is dus nog heel wat onduidelijkheid over het verder verloop van het lopende seizoen, al is het duidelijk dat dit geen 'gewoon aardappelseizoen' zal worden.

Klik hier voor de exposantenlijst

Voor meer informatie
Kortrijk Xpo:
Annick Pycarelle
annickpycarelle@kortrijkxpo.com
T +32 56241111


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.