"Exportwereld voor uien wordt kleiner"

Tholen - Het is winter en dat is goed te merken in de handel van bepaalde producten. "Met name bij wortelen zie je de vraag en de prijzen meestal toenemen, naarmate het kouder wordt. Er is een opleving te zien en de prijzen zijn enkele centen hoger in vergelijking met een paar weken geleden", vertelt Nicolas Vandenboogaerde. "Toen waren de wortelen nog spotgoedkoop."

Hoge aardappelprijs

Ook de vraag naar aardappelen is goed volgens hem. "Ze zijn al lang stabiel sterk in prijs en dat is goed voor de telers. Dit heeft te maken met tekorten in het oogstvolume. In sommige gevallen bemoeilijkt het wel de export. Niet elke consument is bereid om een hoge prijs te betalen en dat merken wij ook bij bepaalde klanten.Wortelen

Voor wortelen is het volgens hem moeilijk voorspellen wat er nog meer gaat gebeuren. Veel zal afhangen als de vraag uitbreidt naar diverse Europese bestemmingen. Kwalitatief zijn er geen problemen dus dit wel goed.
 
Uien
Als het gaat om uien is Nicolas minder positief. "De prijzen zijn niet zo heel goed. De arealen zijn groter, de oogsten in Nederland en België waren goed dit jaar en ook de kwaliteit is prima. Dit betekent dat er veel product is en dat is ook één van de redenen van het lage prijsniveau. Wij doen met name volumes naar Afrika, dus ik kan alleen over deze afnemer spreken, maar dat wordt steeds moeilijker. Senegal sluit binnenkort de deuren en ook Ivoorkust neemt minder volumes af. Dit betekent dat onze exportwereld kleiner wordt."

Nicolas Vandenbogaerde en Delphine Vanhaelewyn startten vorig jaar met het bedrijf Top Harvest. Op dit moment levert Top Harvest met name uien, aardappelen en wortelen. Afnemers zijn Afrikaanse en Europese landen en het bedrijf heeft ook klanten in het Midden-Oosten.
 
Voor meer informatie:
Nicolas Vandenbogaerde
Top Harvest
Kapelleweg 9A
8700 Tielt (Schuiferskapelle) - België
Tel 0032 51 80 23 49
Mobiel Nicolas: 0032 472 471813
Skype: nicolas.vandenbogaerde1

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven