"Stapels mogelijkheden, zowel in nieuw als tweedehandspallets"

RDB Pallets produceert zo'n 10 miljoen pallets per jaar

Tholen - RDB Pallets heeft twee productie-sites met geautomatiseerde lijnen, waar zo'n 10 miljoen pallets per jaar geproduceerd worden. Naast de afdelingen in Gistel en Poperinge hebben ze ook een eigen zagerij in Ronse en een tweedehands-site in Eernegem. Klanten kunnen bij hen terecht voor alle houten verpakkingen.Ervaring
RDB Pallets is een joint venture van twee palletproducenten, Rodanar en De Backer, met beiden jarenlange ervaring. RDB maakt daarnaast deel uit van de PGS Groep, de Franse marktleider op het gebied van houten pallets. "Wij zijn actief in veel verschillende branches, waarvan de AGF-sector ook een belangrijke is, zowel vers als diepvries. Doordat ons netwerk zo groot is en we actief zijn in meerdere Europese landen, kunnen we heel flexibel opereren", legt Freek Van Belle, salesmanager, uit. "We maken onze producten op maat voor de klant. Kleine series of houten verpakkingen met speciale maten worden met de hand geproduceerd in onze verschillende maatwerkbedrijven. We vinden het belangrijk om ook op sociaal gebied onze bijdrage te leveren als bedrijf." Naast de hoofdactiviteit van pallets commercialiseert RDB ook palletkisten, kratten, big bags en andere verpakkingen op maat. Een overzicht van alle activiteiten is te zien in de bedrijfsfilm.


De film is ook te bekijken op de website www.rdbpallets.com


Hergebruik
Freek merkt een groeiende vraag naar hergebruik van pallets. "Een deel van de pallets raakt uiteindelijk zoek bij verzending, vooral bij verre bestemmingen. Een tweedehands pallet kan dus interessanter zijn als je meer naar prijs kijkt. Ook de AGF-sector heeft regelmatig interesse. Wij vinden het belangrijk dat een pallet een tweede leven krijgt. Het zou zonde zijn om alle beschadigde pallets maar te vernietigen." RDB produceert ook een eigen groene poolpallet, de ECO PGS pallet. Deze kunnen worden gehuurd in plaats van gekocht. Hierbij wordt samengewerkt met PGS Reverse."Oost-Europa
Oost-Europa is een belangrijke leverancier van hout. "Toen Rusland in 2014 de grenzen sloot voor groenten en fruit, merkten wij dat ook meteen. De import van hout werd een stuk moeilijker, omdat er weinig transport meer naar Rusland was met groenten en fruit. Dat jaar was er echt een schaarste in hout. In die moeilijke periode besloten Rodanar en De Backer samen te gaan werken. Met een groter volume bij elkaar heb je als bedrijf veel meer te zeggen. Daarnaast gaf het meer zekerheid voor onze klanten dat we altijd konden produceren. Samen hadden we nog meer lijntjes naar leveranciers en wisten we zeker dat we altijd voldoende hout zouden hebben. Binnen de groep zijn er altijd mogelijkheden. We verbruiken ongeveer 18.000 kubieke meter hout per maand, dus het is erg belangrijk dat er altijd genoeg aanwezig is. Daarnaast hebben we ook altijd een voorraad pallets tussen de 400.000 en 450.000 stuks."


Linksboven: Thomas Cappoen (De Backer Pallets) en Luc Grauwet (Rodanar Pallets).

Duurzaam
Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor het bedrijf. "Wij zijn PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat voor elke boom die wordt gekapt een nieuwe wordt geplant. Daarnaast hebben we biomassaverbrandingsinstallaties voor zes droogkamers. Het houtafval wordt gebruikt voor energierecuperatie."

Groei
RDB is een groeiend bedrijf. "De vraag naar pallets is nog steeds stijgende, dus we zien de komende jaren positief tegemoet. We kijken ook naar nieuwe afnemers in Europa, maar op sommige markten is het moeilijk concurreren. De sterkte van RDB Pallets is de sterke focus op service en flexibiliteit, mede door een goede communicatie kunnen wij snel inspelen op de specifieke behoeften en wensen van onze klanten. Daarnaast blijven we investeren in onze productie-sites zodat we over een modern productiepark beschikken."

Voor meer informatie:
Freek Van Belle
RDB Pallets
T: +32 59 5688 12
F: +32 59 275 128
Steenovenstraat 9
8470 Snaaskerke-Gistel
www.rdbpallets.com
freek@rdbpallets.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven