Erna Erkens adviseert AGF-importeurs en exporteurs over valutarisico's

"Valuta-advies in Jip-en-Janneke-taal"

Tholen - Erna Erkens was 35 jaar lang werkzaam bij banken voor ze in 2015 startte met haar eigen bedrijf: Erna Erkens Valuta Advies (EEVA). De AGF-sector vormt een belangrijke doelgroep. "Ik vind dat internationaal handelende bedrijven die te maken hebben met valutarisico's onafhankelijk, actueel en toegankelijk advies verdienen."
Die toegankelijkheid is Erna wel toevertrouwd. Dagelijks stuurt ze een valutabericht uit naar haar klanten met nieuws over de financiële markten en met name de valutakoersen."Ik begin met de lezers een glimlach op hun gezicht te brengen. Dan geef ik het valutanieuws en mijn visie in Jip-en-Janneke-taal. Daar wordt enorm leuk op gereageerd. Bedrijven kunnen mijn valutabericht veertien dagen op proef krijgen en als ze het willen blijven ontvangen, betalen ze 500 euro voor een jaarabonnement. Daarnaast geef ik in korte filmpjes uitleg over financiële vraagstukken, ook ongevraagd. Ik merk namelijk dat mensen hun vragen niet makkelijk kwijt kunnen bij hun bank."
 
Daarnaast traint Erna mensen bij de bedrijven die zich met valuta- en renterisico's bezighouden. "In de meeste gevallen betreft dit de CFO of Controller. Ik kijk eerst welke risico's het bedrijf loopt en welke kennis er al is om een training te verzorgen die direct toepasbaar is in de praktijk. Dat probeer ik op een toegankelijke manier te doen. Ik richt me niet op de grootste bedrijven. Ik schuw ze ook niet, maar denk het meest te kunnen betekenen voor mensen die vaak niet veel tijd hebben om zich in valutarisico's te verdiepen."En die valutarisico's zijn er in de AGF-sector volop, merkt Erna. "Het is echt zonde dat er zoveel geld weggegooid wordt. Importeurs factureren vaak in dollars, maar zijn niet altijd op de hoogte van de valutakosten en waar besparingen mogelijk zijn. Want 1 cent op 1 miljoen dollar kan zomaar 8.700 euro schelen. Op jaarbasis scheelt dat bedrijven zomaar tienduizenden euro's. De kosten van training van personeel staan in geen verhouding met wat het bedrijven op kan leveren. Mijn stip op de horizon is dat geen enkel MKB-bedrijf koersverschillen als negatieve post heeft staan. Dat is gewoon niet nodig."

Voor meer informatie:
Erna Erkens Valuta Advies
Bergweg 99b
3037 ED Rotterdam
Tel: +31 10 4651525
Mob: +31 6 51708518
erna.erkens@valuta-advies.nl
www.valuta-advies.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven