Nieuwe foodconcepten in AGF trendcafé

Op 21 maart organiseert het GroentenFruit Huis het AGF Trendcafé. Een plek om te netwerken, leren en te laten inspireren. Het thema is Nieuwe foodconcepten. Deze reizen als paddenstoelen uit de grond. Zijn wij als groenten- en fruitsector goed voorbereid om de juiste producten te leveren om deze concepten succesvol te maken? We bezoeken een retailer, een foodservice groothandel en maken kennis met stadslandbouw in Den Haag.

Programma
13.45 Verzamelen op een parkeerterrein in Delft, details volgen na aanmelding.
14.00 Vertrek per bus naar Hoogvliet Den Haag 
15.45 Rondleiding Stadslandbouw Schilde
16.45 Vertrek naar Hanos voor een rondleiding en verdieping in de Food Service Markt door Maurice Wubben.
Diner op een nader te bepalen locatie

Stadslandbouw: Den Haag, De Schilde. 
Bovenop een Haags flatgebouw worden diverse groenten, waaronder sla en tomaten, geteeld en tilapia's geweekt en rechtstreeks geleverd aan horecagelegenheden in Den Haag. Het Zwitserse Urban Farmers ontwikkelde het geheel naar het voorbeeld van Bazel. Een mooi concept over lokaal geteeld en teeltmethoden die elkaar duurzaam aanvullen.

Hoogvliet Theresiastraat: Den Haag
Een mooi voorbeeld van blurring met een uitgebreid assortiment voor de dagelijkse verse boodschappen, een ruimte keuze in verse maaltijden, pizza's, sushi en belegde broodjes. Op het Hoogvliet terras kan je flexwerken met gratis wifi of een snelle lunch eten die in de winkel is gekocht. Hoogvliet test hier ook elementen die zij kan uitrollen naar haar reguliere winkels.
 
Hanos: Den Haag - Delft
Op 9 november 2015 opende HANOS zijn groothandel in Den Haag-Delft. HANOS Den Haag-Delft is dé groothandel van de toekomst. Het pand is volledig nieuw gebouwd en bestaat uit twee verdiepingen van samen ruim 30.000 vierkante meter, met een gemoderniseerde formule en uitstraling. Op de bovenverdieping van HANOS Den Haag-Delft vindt u ook Studio Senses. Lees meer over dit experience center.
Wilko van Asten, verantwoordelijk voor de AGF afdeling vertelt ons over Hanos en haar ambities.

Bijeenkomsten van AGF Trendcafé zijn gratis voor leden. Zij betalen € 295,- per jaar of € 245,- voor leden van GroentenFruit Huis.
Eenmalige deelname kost € 125,-, dit bedrag wordt in mindering gebracht op het lidmaatschap als je alsnog besluit om lid te worden.

Hier aanmelden

Meer informatie:
GroentenFruit Huis 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven