Abonneren
Vacatures
Weer
ECHA: glyfosaat niet kankerverwekkend
Het comité van de ECHA heeft de risico's van glyfosaat beoordeeld aan de hand van de criteria van de Europese regelgeving voor classificatie, etikettering en het verpakken van stoffen. Daarbij hebben de experts uitgebreide wetenschappelijk verkregen data gebruikt. De beoordeling zal nog een standaard check ondergaan alvorens deze naar de Europese Commissie wordt gezonden. Op dat moment zal de beoordeling ook op de website van de ECHA worden gepubliceerd. De beoordeling van glyfosaat door de ECHA speelt een rol wanneer de Europese Commissie en de lidstaten van de Europese Unie later dit jaar een besluit nemen over het verlengen van de toelating voor glyfosaat.
Bron: ECHA
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-12-08 Ziek door gewasbeschermingsmiddelen?
- 2023-12-01 3 op de 10 Nederlanders kijkt dagelijks op een scherm tijdens het eten
- 2023-07-07 “De impact van een chronische ziekte op iemands werkvermogen en verzuim is aanzienlijk"
- 2023-06-02 Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid
- 2023-04-28 "Afschaffen btw op groenten en fruit levert veel op"
- 2023-04-21 Hoeveel boerenkool moet ik eten bij een kaliumtekort?
- 2023-04-14 Onderzoek naar pesticideresidu's in Vlaamse slaapkamers van start
- 2023-03-31 Gratis schoolmaaltijden van start
- 2023-03-24 Campagne gestart om mentale zorgen boer en tuinder bespreekbaar te maken
- 2023-01-27 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?
- 2022-12-02 Gezond voedselaanbod leidt tot hogere klant- en medewerkerstevredenheid in zorg en horeca
- 2022-12-02 Blijvend hogere consumptie van groenten en fruit?
- 2022-12-02 Onduidelijkheid rondom parkinson: "Sommige boeren en telers voelen zich schuldig aan hun eigen ziekte"
- 2022-11-18 Een ander dieet helpt bij voedselcrises zoals tijdens de oorlog in Oekraïne
- 2022-10-21 Is groente langs de snelweg ongezond?
- 2022-09-23 Handzaam apparaat voor meten inhoudsstoffen AGF in ontwikkeling