vrouwen scoren beter dan mannen

Australische consument eet te weinig AGF

Vier van de vijf Australische volwassenen eten onvoldoende AGF als er gekeken wordt naar de Australische voedingsvoorschriften (Australian Dietary Guidelines) volgens een groot Australische onderzoek. Met bijna 150.000 deelnemers door het hele land is het onderzoek het grootste ooit uitgevoerd in Australië binnen deze categorie.

Het Fruit, Vegetables and Diet Score Report laat vandaag weten dat de helft van de volwassenen de aanbevolen hoeveelheid fruit niet haalt. Twee van de drie volwassen eet ook onvoldoende groenten. Het Fruit, Vegetable and Diet Score rapport, geproduceerd door de CSIRO en in opdracht van Horticulture Innovation Australia, heeft de eetgewoontes van volwassenen door heel Australië verzameld over een periode van 18 maanden. 

De belangrijkste boodschap is dat de meeste Australiërs niet zo gezond zijn als ze denken. Ze moeten niet alleen meer AGF eten, maar hier ook dagelijks mee variëren. Alleen zo kunnen ze aan de minimale Australische criteria voldoen. 

Velen denken dat ze gezond zijn
De CSIRO wil de volwassenen een handje helpen om zo de criteria te bereiken. Ze doen de suggestie om voortaan tijdens het avondeten drie verschillende soorten groenten te eten. '' Dit onderzoek laat zien dat de meerderheid van de deelnemers niet alle nodige voedingsstoffen uit groenten en fruit binnen krijgt. Dit is wel nodig voor een gezond en evenwichtig dieet,'' vertelt professor Manny Noakes, onderzoeksleider en coauteur van de CSIRO Total Wellbeing. 

''Een goede manier om je gezondheid te verbeteren, is om iedere dag drie verschillende groenten te eten tijdens het avondeten.'' Een van de belangrijkste ontdekkingen in het onderzoek is dat variatie de oplossing kan zijn voor het stimuleren van de consumptie. ''Voor een land met een overvloed aan lokaal geteelde groenten en fruit van hoge kwaliteit het gehele jaar door is het teleurstellend hoeveel Australiërs onvoldoende variëren binnen hun dieet, '' zegt John Lloyd, CEO van Horticulture Innovation Australia. 

Gemak
''De Australische telers leveren voor het gemak de verse kwaliteitsproducten direct van het land in speciale ready-to-cook and eat verpakkingen. Volwassenen met weinig tijd kunnen zo toch aan de voedingsstoffen groenten en fruit komen.''

Vrouwen scoren beter
Mensen uit verschillende delen van Australië waren uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek tussen mei 2015 en oktober 2016. Onderzoekers van CSIRO analyseerden alle gegevens om zo een uitgebreid beeld te krijgen van de groenten- en fruitconsumptie. Vrouwen doen het duidelijk beter. Zij consumeren 24% groenten en fruit. De mannen slechts 15%. Er is ook gekeken naar de beroepen. Bouwvakkers, wetenschappers en programmeurs scoren het laagst, wat betreft de groenten en fruitconsumptie. Zorgverleners en gepensioneerden scoorden het hoogst.
''Een toename van de hoeveelheid groenten en fruit die geconsumeerd wordt, is de makkelijkste manier om gezonder te zijn. Ziektes zoals obesitas, een derde van de kankersoorten en chronische ziektes, zoals hartfalen, kunnen hiermee verminderd worden,'' legt professor Noakes uit. 

Vind uit hoe het met jouw dieet gesteld is en of je genoeg groenten en fruit binnen krijgt. Neem een paar minuten de tijd om de CSIRO Healthy Diet Score in te vullen. Bezoek: www.csirodietscore.com om de gratis CSIRO Healthy Diet Score te doen.

Voor meer informatie: 
Horticulture Innovation Australia Ltd
Level 8, 1 Chifley Square NSW 2000 Australia 
T: 61 2 8295 2300 
F: 61 2 8295 2399 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven