Edward Koemans, Davis Europe:

"Als de relatie goed is, volgt de handel vanzelf"

Tholen - Met de overname van de helft van de aandelen van Davis Produce en Davis Worldwide door Edward Koemans is het hoofdkantoor van het oorspronkelijk Britse AGF-bedrijf in Barendrecht terecht gekomen. "Wij als Davis Europe zijn een echt Europees handelsbedrijf en dat geldt ook voor Davis Produce dat groothandels en cateraars van groenten voorziet. Davis Worldwide verbindt telers met klanten en zoekt daarbij de juiste mensen in de juiste markten voor de juiste prijs. Zij zitten veel meer aan de leverancierskant en zien zich als een noodzakelijke service-provider voor haar telers."

"Op deze werkwijze krijgen we veel positieve feedback. Als je niet de intentie hebt om te concurreren, maar om vraag en aanbod samen te brengen, werkt het tenslotte een stuk gezelliger. We werken puur onafhankelijk en nemen de verantwoordelijkheid voor het product van onze telers en leveranciers op het gebied van kwaliteit, logistiek en voedselveiligheid. Dat zie je in onze sector nog weleens anders met bijvoorbeeld commissiehandel, maar is volgens ons een voorwaarde om te werken met verse producten."


Edward Koemans met zijn Britse collega's Paul Tomlinson en Mark Wright

De Britse markt speelt een belangrijke rol voor Davis. "Naast de import vanuit de wereldwijde fruitproductiegebieden exporteren we ook Brits product buiten Europa. Dan snijdt het mes aan twee kanten en zijn onze leveranciers tegelijkertijd klant. Juist door de Brexit en de devaluatie van het pond zijn hiervoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Dat zien we nu bijvoorbeeld met de export van Engelse aardappelen naar Dubai. Ook met de handelsverdragen die nog volgen, verwachten we dat er nieuwe kansen ontstaan."

"Daarbij kiezen we bewust voor een specifiek pakket producten. We zijn nou eenmaal geen supermarkt. Zo zijn wij gespecialiseerd in hardfruit, ananas, druiven, limes en mango's en hebben mijn Britse collega's een achtergrond in kersen, kiwi's en steenfruit. Deze producten zetten we zowel bij groothandels als leveranciers van supermarkten af. Daarbij willen we ten allen tijde klein en flexibel blijven. Hoe de wind ook waait, wij willen snel kunnen volgen."

"We hebben passie voor mensen en producten, in deze volgorde. Daarom geloof ik ook niet in online handel en bezoeken we onze relaties zoveel als mogelijk zelf. Onze werkwijze is puur gefocust op relaties. Het zijn misschien ouderwetse waarden, maar voor ons wel heel belangrijk. Daarom maken we er ook uitgebreid werk van om te kijken of nieuwe collega's in die werkwijze passen. Wij geloven als de relatie goed is, dat de handel en productie dan vanzelf wel volgen. Dat hebben we zelf ondervonden. In twee jaar tijd is onze omzet verdubbeld."

Voor meer informatie:
Edward Koemans
Davis Europe
Koopliedenweg 3b
2991 LN Barendrecht
Tel: 088-2665555
ekoemans@davisworldwide.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven