Robert Sijm, Simba Vegetables:

“Peen begint mondjesmaat te lopen”

Tholen – Rondom Pasen is het niet zo druk als andere jaren, maar de export begint wat aan te trekken. "In de volle wagens zijn peen, rode en gele uien de hoofdmoot", vertelt Robert Sijm van Simba Vegetables. "Het begint mondjesmaat te lopen. Prijstechnisch zal het echter niet veel opleveren want ik heb gehoord dat er nog veel product is." Naast die grootste productgroepen (peen, rode en gele uien) gaat er ook wel witte kool, knolselderij, prei en rapen mee in de vrachtwagens. "Witte kool kopen we zoveel mogelijk rechtstreeks bij telers in de buurt", vertelt Robert. "Alles is nog voorradig en de kwaliteit is goed. Alleen de Nederlandse koolraap raakt een beetje op."


Maurice Ott (l) en Robert Sijm van Simba Vegetables op de markt in Bronisze Polen.

Simba Vegetables startte drie jaar geleden. Als exporteur spelen ze in op de specifieke verpakkingswensen van klanten. Ze richten zich daarbij vooral op klanten in Oost-Europa: Polen, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Slovenië, Kroatië, Servië en Wit-Rusland. Daarheen exporteren ze vooral grove vollegrondsgroenten.Maar niet alleen de producten gaan richting Oost-Europa. Robert en Maurice Ott gaan er zelf ook regelmatig heen. In de afgelopen tijd hebben ze veel klanten bezocht. "Dat doen we minimaal twee keer per jaar. Ondanks alle moderne communicatiemiddelen is dat gewoon heel belangrijk. Wanneer je vaak telefonisch en mailcontact hebt, wil je ook wel eens zien wie zich aan de andere kant van de lijn bevindt", vertelt Robert. De bezoeken leveren direct meer handel op merken ze bij Simba Vegetables. "Er komt een heleboel los, ook van nieuwe klanten die we voorheen niet leverden."


Door de klanten op locatie te bezoeken, weet Simba Vegetables beter welke wensen en eisen de klant heeft op verpakkingsgebied

Verpakkingen
Een belangrijk issue bij klanten om op in te spelen zijn verpakkingen. Robert: "Vooral voor uien en peen, bij aardappelen speelt dat minder, wanneer je daarop kan anticiperen dan levert dat extra verkoop op. Bij Simba hebben we daarom ook eigen verpakkingen ontwikkeld. Producten die wij leveren aan klanten gaan daarna vaak weer drie of vier kanten op. Een deel gaat naar lokale retailers. Veel gaat ook naar markten."
 
Voor meer informatie:
Simba Vegetables
Robert Sijm
Zwaagdijk 149
1684 ND Zwaagdijk
M: +31 (0)622 224 855


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven