Eerste Haringvaatje voor FH Trade & Groenteproductie Flevoland

Tijdens de 2e Haringparty in Dronten op 15 juni jl waren weer veel Drontense bedrijven vertegenwoordigd uit de Agro-food sector. Op donderdag 15 juni vond de 2e editie plaats van de Haringparty Dronten. Op deze avond wordt ook symbolisch het eerste Dronter Haringvaatje geveild. Dit jaar is het vaatje bemachtigd door FH Trade & Groenteproductie Flevoland. Anné Feil (FH Trade) en Gert Koekoek (Groenteproductie Flevoland) sloegen de handen ineen en zorgden mede voor een prachtige opbrengst voor het Geert Popkema Fonds. Enkele dagen later is het haringvaatje aangeboden bij de lokale zorginstelling De Regenboog, waarbij de oudere bewoners van Dronten hebben mogen genieten van deze heerlijke haring.
Tussen FH Trade en Groenteproductie Flevoland zien het vaatje haring als het begin van een vruchtbare samenwerking. FH Trade levert zijn 3e klas uien aan bij GPF en die snijdt ze tot gewenst formaat. Hierdoor ontstaat de kortste lijn in ui levering en kan er direct geleverd worden aan bijvoorbeeld alle visboeren die uisnippers nodig hebben. FH Trade kan zijn levering garanderen gezien de BRC certificering die zij hebben.GroenteProductie Flevoland is een bedrijf gespecialiseerd als toeleverancier van gesneden groente voor maaltijdproducenten. Gebeurde dit eerst alleen in Flevoland, nu leveren we landelijk en er zijn plannen om ook richting Duitsland te gaan.
Een ander onderdeel van GroenteProductie Flevoland is het leveren aan de horeca. Dit doen zij in de provincie Flevoland, Gelderland, Overijssel, Utrecht en Noord-Holland. Zij proberen hun producten zo dicht mogelijk in de buurt in te kopen. "Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij aan een duurzamere samenleving" aldus eigenaar Gert Koekoek.FH Trade, sponsor op de Haringparty, verwerkt uien tot diverse eindproducten. FH Trade wil in dit kader duidelijk maken dat niet alleen 1e en 2e klas uien belangrijk zijn. Anné Feil (Directeur FH Trade) laat weten: 'Ook de 3e klas uien zijn een uitstekend product om nog verder te verwerken. Deze koopt FH Trade op, onder andere in Nederland. Wij zorgen ervoor dat er nagenoeg niets in de ui-keten verloren gaat.' Feil is eigenaar van FH Trade, gevestigd in Poznan, Polen. FH Trade handelt/verwerkt in geschilde en bevroren uien en verkoopt die aan de food industrie in geheel Europa waaronder Nederland, België, Frankrijk, UK en Duitsland. Feil vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat ook deze 3e klas uien een kwalitatieve bestemming krijgen. Voor in het groenteschap zijn deze uien niet mooi genoeg. In kader van duurzaamheid kan FH Trade deze 3e klas uien schillen en verwerken voor de eindgebruiker. Feil: 'en dat moet iedereen weten'.

Het sponsorschap van FH Trade sluit met haar activiteiten heel goed aan bij de duurzame toekomstplannen van de Gemeente Dronten.


Voor meer informatie:
GroenteProductie Flevoland
Installatieweg 2
8251 KM Dronten
T: +31 (0)321-312492
M: +31 (0)6-11138385
info@gpflevoland.nl
www.gpflevoland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven