Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verpakkingsleverancier volgt buurman Fresh-Care naar 'Poort van Dronten'

Einde nieuwbouw Bangma Verpakking in zicht



Tholen - Nieuwbouw was de afgelopen jaren niet eens een doel voor Bangma Verpakking uit Dronten, maar inmiddels is de nieuwbouw van de verpakkingsleverancier op industrieterrein 'De Poort van Dronten' in volle gang. De verpakkingsleverancier was inmiddels op vier verschillende locaties behoorlijk uit haar jasje gegroeid en toen klant Fresh-Care Convenience aangaf nieuw te gaan bouwen, besloot buurman Bangma Verpakking 'gewoon' mee te doen.



In maart sloegen de oprichters en broers Bas en Jan Bangma de eerste paal van het nieuwe pand. "Gelukkig konden we onze oude gebouwen verkopen aan Gebroeders Van Liere BV (het pand aan de Staalwijk) en Biron (het pand aan de Vecht). De andere drie panden waren huurpanden. De vestiging in Nunspeet wordt geïntegreerd in de nieuwbouw. Dat gaf ons de nodige ruimte en vrijheid om vol in dit project te stappen", vertelt Marijke Bangma, die als vertegenwoordiger van de tweede generatie verantwoordelijk is voor kwaliteitszorg en personeelsbeleid.



De nieuwe locatie wordt ruim 20.000 vierkante meter groot en moet in september gereed zijn. Het pand bestaat uit circa 22.500 m² bedrijfsruimte en 1.500 m² representatieve en moderne kantoorruimte. De bedrijfsruimte bestaat uit een omvangrijk warehouse, magazijnruimte, expeditiezone, werkruimten en kantoren. Een twaalftal opzetmachines zorgen in het pand voor het opzetten van de plano's. Zowel de het logistieke- als het productiekantoor heeft uitzicht op de hal.



"Met de Staay Food Group hebben we al jarenlang een goede relatie. We leveren aan Fresh-Care jaarlijks een groeiend volume verpakkingen en dat kunnen we nu op dezelfde wijze continueren", vertelt Marijke. Overigens is de AGF-sector één van de sectoren waarin we actief zijn. Op dit moment gaat 35-40% van onze verpakkingsmaterialen als kartonnen dozen, plastic tassen, trays en folie naar de AGF-sector, maar we voorzien ook sectoren als pluimvee, vis, e-commerce en bloemen en planten. Onze volledige afzet is gericht op de binnenlandse markt."



Met de nieuwbouw komen de 75 medewerkers van Bangma Verpakking voor het eerst onder één dak te werken. "En dat is natuurlijk voor de saamhorigheid goed en bovendien zorgt het voor de nodige efficiency in de logistieke processen. Zo gaan we van een situatie zonder laaddocks naar een nieuw pand met 16 docks", vertelt Marijke. Inmiddels is het einde van de nieuwbouw in zicht. "We hanteren een strakke planning. De oplevering van de hal staat gepland op 27 juli, op 10 augustus worden de kantoren opgeleverd en per 1 september willen we volledig verhuisd zijn."



Voor meer informatie:
Marijke Bangma
Bangma Verpakking
m.bangma@bangma.nl
www.bangma.nl