Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe coating maakt fruit langer houdbaar

Wetenschappers van het Koreaanse Instituut voor Wetenschap en Technologie (KAIST) hebben een spraymethode ontwikkeld om fruit van een coating te voorzien waarmee de houdbaarheid met enige weken verlengd kan worden. Het procedé duurt slechts enkele seconden en zorgt ervoor dat het fruit tot wel vier weken lang vers blijft. 

Voor deze nieuwe nano-coating spraytechniek wordt gebruik gemaakt van polyfenolen uit planten, een niet-toxisch levensmiddelenadditief dat eveneens over anti-bacteriële eigenschappen beschikt. Uit testen is gebleken dat 27% van de mandarijnen die gedurende 28 dagen bij een temperatuur van 25 graden Celsius werden bewaard, bedorven waren, terwijl het gecoate fruit nog geschikt was voor consumptie. 

Proeven met aardbeien wezen uit dat de helft van het behandelde fruit na 58 uur nog in goede conditie verkeerde terwijl slechts 6% van het ongecoate fruit het experiment doorstond.
Publicatiedatum: