Beemster Garlic eerste SMK-gecertificeerde knoflookteler

"Van juni tot maart leveren we Hollandse knoflook"

Tholen - Beemster Garlic is een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar verse knoflook teelt in Nederland. "Omdat we gespecialiseerd zijn in het lang bewaren, kunnen we van juni tot maart Hollandse knoflook leveren", vertelt Jan Kruiswijk van Beemster Garlic. "In de Beemster worden de bollen op bestelling gesneden gepeld, gesorteerd en verpakt. 's Ochtends besteld betekent 's middags in huis. De knoflook wordt dus super vers aangeleverd." De afzet verloopt via Best of Four.Eerste met Milieukeur
Jan geeft aan dat Beemster Garlic vanaf heden de eerste gecertificeerde Nederlandse knoflookteler is met het Milieukeur: Planet Proof, uitgebracht door SMK (Stichting Milieu Keur). De criteria van Milieukeur hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. In het geval van Beemster Garlic van het moment van aanschaf van het pootgoed tot aan de klant. "Samen met SMK hebben wij de richtlijnen voor de duurzaamheidsthema's vormgegeven en zetten we de weg open voor andere telers om zich ook aan te sluiten bij deze duurzamere teelt."

Volumegroei
Hij vervolgt: "Omdat we zelf telen, bewaren en verwerken kunnen we op ieder moment inspelen op alle veranderingen en vraagstukken. Op die manier kunnen we de continuïteit van ons bedrijf en dat van onze klanten garanderen."
Op het gebied van verse knoflookteelt heeft Beemster Garlic de laatste jaren volumegroei gerealiseerd. "Dit door veel te innoveren in lang bewaren en het jaarrond ontzorgen van de klanten."Import
Als het Nederlandse seizoen is afgelopen wordt er knoflook geïmporteerd. "Middels intensieve samenwerking en begeleiding van mediterrane telers wordt een goede kwaliteit en beschikbaarheid gewaarborgd. Ook de verwerking van deze knoflook geschiedt vanuit Middenbeemster."

In samenwerking met Bresc wordt de knoflook die niet de juiste kwaliteit heeft voor de versmarkt, verwerkt tot een high-end convenience product. "Hierdoor is het merk Beemster Garlic ook beschikbaar voor de horeca en supermarkt in kant en klare puree. Tevens verwerkt Bresc een deel van de knoflook voor levering aan de levensmiddelenindustrie. Juist het regionale en duurzame aspect maakt deze knoflook bijzonder." Jan Kruiswijk ziet de toekomst positief tegemoet: "We blijven ons focussen op de beste kwaliteit en goede service en daarnaast zien we veel innovatiekansen."

Voor meer informatie:
Beemster Garlic bv

Rijperweg 129
1462 MH Beemster
Nederland
+31 (0)6 22466103
info@beemstergarlic.nl
www.beemstergarlic.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven