Meerderheidsparticipatie De Groot en Slot in zeewierbedrijf Hortimare

Hortimare is actief in de veredeling en vermeerdering van zeewier met een innovatieve visie op productie van voedsel en plantaardige grondstoffen op zee. Het bedrijf kan verder uitgebouwd worden door een meerderheidsparticipatie van familiebedrijf De Groot en Slot Beheer B.V.Jan de Vries, directeur van Hortimare, is uitermate blij met De Groot en Slot Beheer als nieuwe aandeelhouder. "Door deze samenwerking kunnen we het bedrijf verder ontwikkelen. Hierdoor blijven we vooroplopen in de zeer innovatieve zeewiersector." Gerrit de Groot, directeur van De Groot en Slot Beheer: "Wij zien dit als een strategische investering in een nieuw gewas, dat een steeds belangrijkere bijdrage gaat leveren aan het voeden van een groeiende wereldbevolking. Tevens is het een duurzame bron van grondstoffen voor diverse industrie├źn."

Derde groene tak
Het Familiebedrijf De Groot en Slot heeft ruim 190 werknemers en is actief op het gebied van de veredeling en productie van uien- en sjalottenzaad. De andere groene tak is Intratuin Heerhugowaard en Groenmeesters Hoveniersbedrijf. Met de meerderheidsparticipatie in Hortimare heeft het bedrijf een derde 'groene tak' in huis gehaald.Duurzaamheid
Hortimare is een jong bedrijf met 10 werknemers en is gespecialiseerd in de vermeerdering en veredeling van uitgangsmateriaal (zaden) voor de teelt van zeewier. Het bedrijf is opgericht in 2008 door Job Schipper met de visie om verantwoorde productie van biomassa op zee mogelijk te maken en de groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden en te voorzien van grondstoffen uit zeewier. In de afgelopen jaren heeft Hortimare zich ontwikkeld tot de meest vooruitstrevende leverancier van zeewierzaden voor de zich ontwikkelende zeewiersector in Europa. Hortimare beschikt over een unieke vermeerderingsmethode en zaaitechnologie en heeft via haar veredelingsonderzoek rassen ontwikkeld die een hogere opbrengst genereren voor de zeewierteler.

Voor meer informatie:
Hortimare
J. Duikerweg 12 B
1703 DH Heerhugowaard
T: +31 72 888 8768
M: +31 6 14 05 76 52
info@hortimare.com
hortimare.com

De Groot en Slot
Postbus 28
1720 AA Broek op Langedijk
T 0226 33 12 00
F 0226 33 12 12
info@degrootenslot.nl
www.degrootenslot.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven