Brits pond sterling verliest waarde na Brexit speech May

De Britse pond sterling verloor een half procent aan waarde tegen de dollar nadat de Britse premier Theresa May haar Brexit speech hield in Florence. Ze herhaalde de woorden: "no deal is better than a bad deal".De Britse munt daalde naar 1,3486 dollar nadat de premier haar voorstel voor een twee jarige overbruggingsperiode na maart 2019 presenteerde. Daarnaast waarschuwde ze dat ze nog altijd bereid is om het Verenigd Koninkrijk uit de Unie te loodsen zonder dat er een deal gesloten wordt. Dat zou volgens velen een economisch drama worden voor de Britten.

De koers stabiliseerde 0,4% lager op 1,3525 dollar. Tegen de euro daalde de pond 0,54 procent en kwam uit op 1,1310 euro. Een commentator reageerde: "Het feit dat de pond daalde na de speech suggereert dat May faalde om dat te doen wat iedereen verwacht had."
De waarde ligt momenteel rond de 5,7% hoger tegen de dollar dan eind augustus en staat op de hoogste waarde sinds 23 juni 2016, toen het referendum gehouden werd en de Britse munt een grote klap te verwerken kreeg.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven