Prima opkomst op eerste beursdag ‘relaxte’ Fruit Attraction

Tholen – 'Het is nog zo relaxed hier', zo was een veelgehoorde kreet tijdens de eerste de eerste beursdag van de Fruit Attraction. Ondanks de groei die de beurs ook dit jaar weer doormaakt – het hele event beslaat inmiddels zes hallen – maakt deze beurs nog altijd een gemoedelijke indruk, wellicht ook door de ruim opgezette paden en van oorsprong ontspannen Zuid-Europeanen. In deze week vindt ook de Amerikaanse beurs PMA plaats en twee AGF-beurzen samen valt wat ongelukkig. Toch maken meerdere AGF'ers de combinatie en vliegen van Madrid naar New Orleans.

Optimistisch
Hoewel Madrid de eerste regen in maanden tijd gisteren over zich heen kreeg, was de stemming van de bezoekers dan ook optimistisch, tenminste als ze op de beurs gearriveerd waren, want het kostte veel mensen toch ook de nodige reistijd om het beursgebouw vanaf het centrum te bereiken. Veel bezoekers hadden de Champions League-wedstrijd van Real Madrid op dinsdagavond nog even meegepikt.


Linksboven: William Willems (Central Fruit) en Adriaan Breeuwsma met Juan Pedro en Lionel Beltran van de Spaanse citrusteler V. Ros. Rechtsboven: Arnold Heemskerk van Frutas Esther krijgt bezoek van Lennart van den Heuvel en Henk Rozema van Olympic. Linksonder: Mart Valstar, Matt Baritt en Edwin Vanlaerhoven (Valstar Holland). Rechtsonder: Stijn Weckx van Nicolai Fruit op bezoek bij Frank Ocampo van Hagé.

De beurs is in de loop der jaren uitgegroeid, van de Spaanse producentenbeurs die het was, naar een wereldwijd event, waarbij ook de nodige bezoekers van het zuidelijk halfrond op afkomen. De beurs werd de eerste dag dan ook goed bezocht. Niet tjokvol, maar wel de hele dag door een prima bezetting. De donderdag zal traditiegetrouw wel weer een drukke dag worden, waarbij je over de hoofden kunt lopen.

Belangrijker
De Nederlandse ambassadeur in Spanje, Matthijs van Bonzel, kwam woensdagmorgen op bezoek in het Holland-paviljoen. Veel Nederlandse standhouders geven aan dat de beurs in Madrid steeds belangrijk wordt. In tegenstelling tot de 'grote broer' Fruit Logistica zijn de kosten voor de standhouders een stuk lager. Daarbij valt ook het tijdstip van de Fruit Attraction bij veel aanwezigen in de smaak. Bij aanvang van het citrus- en kasgroentenseizoen is het voor velen een ideaal tijdstip om je afspraken nog even kort te sluiten met je leveranciers.

Deze editie viel verder het grote bio-aandeel op. Naast de bestaande biologische productiebedrijven kiezen veel grotere conventionele coöperaties steeds vaker voor een biologische tak in het bedrijf. Ook het watertekort dat een grote bedreiging vormt voor Spaanse teelten is een hot topic. De komende dagen volgen de nodige reportages met de standhouders en maandag zijn alle koppies weer te zien in onze fotoreportage.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.