Britse aardappelhandelaar Branston schaft optisch sorteersysteem aan

Branston heeft laten weten dat het voor €7 miljoen heeft geïnvesteerd in een ultra modern sorteersysteem in zijn faciliteit in Lincoln. Het optische sorteersysteem zal de verwerking van de 2.500 ton aardappelen die hier wekelijks verpakt worden nog efficiënter maken
 
Het nieuw geïnstalleerde WarmStor-systeem is een energiezuinige oplossing om de optimale bewaartemperatuur van de aardappelen te bewaken, wat de verwerking van het product tijdens het verpakkingsproces verbetert en ook de eindkwaliteit ten goede komt. Daarnaast voorkomt het systeem verliezen. 

John Griffin, manager van Branston in Lincoln, vertelt dat het bedrijf voortdurend moet moderniseren om tegemoet te kunnen blijven komen aan de hogere eisen van de voedingssector. "Door innovatieve technologieën te installeren, zijn we er van verzekerd dat we onze vooraanstaande positie binnen deze snel veranderende sector kunnen behouden," legt Griffin uit. 

De investering volgt op een grootschalige verbouwing van de faciliteit in Perthshire en is tevens een aanvulling op Branstons recent geopende faciliteit voor bereide voedingsproducten in Lincoln. Beide investeringen zijn bedoeld om aan de eisen van het klantenbestand tegemoet te komen en de milieubelasting en voedselverspilling te verminderen. 

In juli 2016 werd bij Branston in Perthshire met succes een volledig geïntegreerde was- en sorteerlijn ter waarde van €1,9 miljoen getest. Deze alles-in-één oplossing werd ontwikkeld om de noodzaak voor handmatige verwerking te verminderen, de aardappelen nauwkeuriger te sorteren, defecten te verwijderen om het verpakkingsproces efficiënter te laten verlopen.

Griffin vertelt dat nieuwe investeringen essentieel zijn voor zowel het bedrijf zelf als haar klanten. "Dankzij deze nieuwe technologieën kunnen onze klanten er zeker van zijn dat wij er alles aan doen om de best mogelijke producten te leveren," aldus Griffin.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven