Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eco Pack onthult nieuwe AGF-verpakkingen

Eco Pack Systems, een fabrikant van transportverpakkingen, rolt een nieuw en lichtgewicht verpakkingsproduct uit op de Amerikaanse markt. De nieuwe verpakking kan voorzien worden van het merk van de afzonderlijke klant, vermindert transportkosten en is uiteraard geschikt voor het vervoer van voedingsproducten.Het bedrijf beweert dat het de voedselveiligheid verbetert en productbederf en schade vermindert door een betere luchtstroomcontrole en verhoogde duurzaamheid.

Het gepatenteerde Eco Pack-systeem bestaat uit een plastic frame en twee lichtgewicht plastic hoezen die samen een goedkope, veelzijdige, recyclebare doos vormen. Het frame heeft dezelfde afmetingen als standaard kartonnen dozen en plastic kratten en kan worden gestapeld op pallets.

De zakken zijn aangepast aan specifieke productapplicaties en zijn ontworpen voor optimale ventilatie, hygiëne, voedselveiligheid en afvalvermindering. Er zijn momenteel meerdere formaten met drie standaardafmetingen van verschillende hoogte, plus een unieke schaal voor bananen. Overige formaten kunnen op aanvraag worden geproduceerd.

"De Eco Pack-box is efficiënt, schoon, heeft meerdere toepassingen en is recycleerbaar. Het is perfect voor supermarkten, telers, exporteurs en andere distributeurs en leveranciers. Wij vinden dat het een voordelig alternatief is voor de kartonnen dozen en plastic kratten die nu in de branche de boventoon voeren," aldus Danny Bartal, CEO van Eco Pack Systems.

Voordelen van de Eco Pack oplossing zijn:
  • Recycleerbaar - 100% herbruikbare verpakkingen die oneindig kunnen worden gerecycled
  • Gewicht - 50% minder dan vergelijkbare karton of plastic verpakking
  • Goedkoop - 30% tot 70% lagere kosten dan concurrerende verpakkingssystemen aangezien het frame herbruikbaar is en alleen de recyclebare hoezen vervangen moeten worden
  • Hygiënisch - iedere keer weer een nieuwe, schone doos, met een optionele en volledig biologisch afbreekbare hoes
  • Groen - Lager energieverbruik bij productie en transport dan elke andere verpakking
  • Veelzijdig - Geschikt voor een breed scala aan producten waaronder fruit, groenten, vis en schaaldieren, gebakken producten, zuivel en vers vlees
  • Veelzijdig - Volledig aanpasbare hoezen voor een breed scala aan verkooptoepassingen

Voor meer informatie: www.ecopack-greenbox.com
Publicatiedatum: