Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweeds aardappelen- en uienverkoopsysteem wint terrein in Duitse supermarkten

Het Zweedse systeem Agripo, dat in de loop van de tijd een begrip is geworden in de bulkverkoop van knolgewassen in Zweden, wint nu ook in Duitsland terrein. De grootste interesse kwam voornamelijk uit Noord-Duitsland. Er zijn meerdere tests uitgevoerd en vandaag de dag wordt het systeem toegepast bij ketens zoals Edeka, Real en Rewe.

Agripo is een systeem waardoor losse aardappelen, verpakt in pallets op een eenvoudige en aantrekkelijke manier verkocht kunnen worden. Dit voorjaar werd Agripo door Butikskonsult op de EuroShop in Düsseldorf gepresenteerd in een poging om dit product in Duitsland op de markt te brengen. De reacties waren positief.

"Het Agripo-systeem is de allerbeste manier om in Zweden knolgewassen te verkopen. We zouden het geweldig vinden wanneer er buiten Zweden ook meer aandacht voor zou komen," aldus Johan Särefors, hoofd Export bij Butikskonsult.

Hoewel het systeem al in de jaren '80 is ontwikkeld is het nu juist extra aantrekkelijk vanwege de voordelen die voortkomen uit minder transporten, minder afval en een milieuvriendelijke verpakking. Bovendien levert het een grote tijdsbesparing op door een snelle verpakkingstijd.

"We gebruiken het systeem om aardappelen en uien te verkopen en zijn zeer tevreden over het resultaat. Het systeem heeft onze afhandeling veranderd en ons werk efficiënter gemaakt," aldus Hendrik Süllau, directeur van de Süllau Handelsgesellschaft mbH. "De duidelijke resultaten en de toegankelijkheid voor de klant hebben gezorgd voor stijgende omzet bij alle winkels die op Agripo zijn overgestapt," aldus Johan Särefors.

Voor meer informatie:
www.agripo.se
www.butikskonsult.se
Publicatiedatum: