Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog steeds sterke Europese export van groenten en fruit

Het gisteren door de Europese Commissie gepubliceerde maandelijkse handelsrappoprt laat zien dat de Europese agri-export in augustus 2017 nog steeds sterk was, waardoor de handelsbalans verder is opgelopen tot 2,4 miljard euro.



De Europese agri-export steeg in augustus 2017 tot €11,5 miljard, een stijging van 8% ten opzichte van juli 2017. De hoogste stijging van de maandelijkse export was weer naar Rusland en de VS, met respectievelijk €153 miljoen en €108 miljoen meer in vergelijking met 2016.

De Europese agri-import is ook gestegen, met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, resulterend in een overschot van €2,4 miljard in de handelsbalans van agri.

Verder is Rusland terug als de 4e grootste agri-exportbestemming. In 2014 leidde het Russische verbod van een aantal Europese agriproducten tot een daling in de handel.

Daarnaast is ook de agri-import vanuit Rusland lager, waardoor het handelsoverschot in agri van de EU met Rusland in 2017 naar €4,9 miljard is gestegen, een toename van €905 miljoen ten opzichte van 2016.

Publicatiedatum: