Commissaris Hogan promoot Europese producten in Iran en Saoedi Arabië

De Europese commissaris voor landbouw en plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, is van 7-9 november in Saoedi-Arabië en van 10-13 november 2017 in Iran. Hier promoot Hogan Europese agrifood producten, samen met een delegatie van bedrijven in de Europese agrifood sector om handelsrelaties te faciliteren. De delegatie bestaat uit ongeveer honderd vertegenwoordigers van bedrijven uit de hele EU (klik hier voor de complete lijst van Saudi Arabia and Iran).

De delegatie zal ontmoetingen hebben met Saoedische en Iraanse bedrijven in de agrifood sector en deelnemen aan verschillende netwerk evenementen. Ook zullen ze enkele retailers bezoeken (zie voorlopig programma). Het doel is om de handelsrelaties met de twee landen te versterken: op dit moment exporteert Saoedi Arabië jaarlijks agrifood producten met een waarde van €62 miljoen naar de EU en importeert producten met een waarde van ongeveer €4.5 miljard. Iran importeert jaarlijks Europese agrifood producten met een waarde van ongeveer €728 miljoen en exporteert producten met een waarde van €468 miljoen.

Dit bezoek van commissaris Hogan hoort bij het Europese promotiebeleid voor agrifood producten. Dit is bedoeld om telers en producten te helpen om hun producten te verkopen op de toenemende concurrerende markt. Eerder bracht commissaris Hogan al bezoeken aan Canada (1-3 mei 2017), Colombia en Mexico (8-12 februari 2017), Vietnam en Indonesië (2-9 november 2016) en China en Japan (16-22 april 2016).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.