nieuwe koelcel met voorhal voor opslag knoflook, gember en zoete aardappelen

Delta Fresh slaat eerste paal voor uitbreiding koelcapaciteit

Tholen - Bij Delta Fresh in Benthuizen, gespecialiseerd in de gekoelde op- en overslag van knoflook, gember en zoete aardappelen en het sorteren en verpakken van uien en knolselderij is de eerste paal geslagen. Om aan de toegenomen vraag naar op- en overslag van producten als knoflook, gember en zoete aardappelen te voldoen, breidt het bedrijf de koelcapaciteit uit met een pand van 26 bij 80 meter.

"Het wordt een grote cel voor 900 pallets knoflook met een voorhal voor het laden en lossen en waar we nog eens 300 pallets gember of zoete aardappelen kunnen opslaan onder de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Boven de dockshelters komen ook een nieuw kantoor en kantine, vertelt Wilfred Schipper.
 
"Met het bewaren en koelen van deze producten hebben we inmiddels een goede naam opgebouwd en daardoor waren we uit ons jasje gegroeid. Met deze nieuwbouw voorzien we de verdere toekomstige groei en kunnen we volgend jaar al makkelijker en efficiënter werken", vertelt Wilfred. Een specialiteit van Delta Fresh is het drogen van nat binnengekomen gember in dozen. Daarnaast vormt de opslag van zoete aardappelen voor ons een groeiende markt.
 
Het nieuwe pand wordt aan het bestaande pand gebouwd. Daarnaast telt het nieuwe pand vier dockshelters, die zorgen voor een vlotte logistieke afhandeling. Voor de koeling is gekozen voor een ammoniakkoeling om aan de toekomstige regelgeving te kunnen voldoen. Voor de op- en overslag beschikt Delta Fresh over een EG - erkend in de categorie K douanevergunning tot beheer Entrepot type C. Ook beschikt Delta Fresh over een AEO status en is Delta Fresh Skal gecertificeerd waardoor het ook biologische producten mag opslaan.

"Met deze uitbreiding zetten we weer een volgende stap om de dienstverlening richting onze klanten verder uit te bouwen. Modern, gericht op de toekomst, maar met de nuchterheid van de agrarische achtergrond", besluit Wilfred.

Voor meer informatie:
Delta Fresh
Wilfred Schipper
06-25503921
info@deltafresh.nl
www.deltafresh.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven