Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Volgend jaar Kerst in het nieuwe pand"

Postuma krijgt groen licht voor nieuwbouw

Tholen - Een langgekoesterde wens van Postuma AGF gaat in vervulling. Afgelopen woensdag ontving de groothandel van de gemeente het goede nieuws dat de Raad van State goedkeuring geeft om het nieuwe industrieterrein aan te leggen. "Samen met bouwbedrijf Aan de Stegge Twello werken we ernaar toe om in week 13 van 2018 de eerste paal te gaan slaan om zo een feestje te kunnen bouwen eind 2018. Volgend jaar Kerst willen we draaien in ons nieuwe pand", vertelt Gerald Voorintholt.



Hoewel de nieuwbouw vergunningstechnisch nogal wat voeten in aarde had, had Postuma een sterke voorkeur om zich op het nabijgelegen industrieterrein te vestigen. "Met het oog op personeel en het achterliggende tuinbouwgebied is het voor ons zeer belangrijk om op deze locatie te mogen bouwen. We zijn daarom erg blij dat we deze uitbreiding kunnen realiseren in IJsselmuiden en kunnen werken aan de toekomst met onze medewerkers, klanten en leveranciers. Sinds drie jaar hebben we landelijke dekking en IJsselmuiden ligt vrij centraal om Nederland te bevoorraden. We denken nog met zo'n 60% te kunnen groeien en daar hebben we ons nieuwe pand helemaal op ingericht", vertelt Gerald.



Het nieuwe pand heeft een totale oppervlakte van 10.000 m2 met uitbreidingsmogelijkheden voor nog eens 5.000 m2. Het pand telt zes grote voorraadcellen, een warme cel en enkele bananencellen en een ruimte voor aardappelopslag. Daarnaast zijn er 5 laaddocks voor de inkomende goederen en nog eens 20 voor de uitgaande stromen. Postuma start de nieuwbouw samen met haar partners Driepak Verpakkingen en maaltijdenproducent Uitgekookt! Het trio werkt al lang samen en wil in de nieuwbouw, ieder in een apart pand, een gezamenlijk versplein continueren voor de detaillisten. "Op de huidige locatie is het echt behelpen en werken we met man en macht om alle handel op tijd te laten vertrekken. In de nieuwbouw kiezen we voor een optimale routing, waarbij we ook op de toekomst voorbereid zijn."

www.postuma.nl