Prijzen papier en plastic stijgen met 20%

De afgelopen maanden kwamen verpakkingsleveranciers voor een onaangename verrassing te staan. De kosten van de grondstoffen zijn met 20% gestegen. Het gaat dan om plastic (PP en PET) en papier."We maken ons zorgen omdat we deze stijgingen nu echt moeten gaan doorberekenen aan onze klanten. Neem bijvoorbeeld papier en karton. Doordat de kosten 20% zijn gestegen, zien wij ons genoodzaakt om 10% bovenop de verkoopprijs te doen," zegt een exploitant

Deze prijsstijgingen van grondstoffen moeten volgens de exploitant worden toegeschreven aan een economische levendigheid die de vraag doet afnemen. Maar voor de productiebedrijven zijn de prijsstijgingen funest, ook omdat de leveranciers van kunststoffen en papier relatief kleine bedrijven zijn, want zodra de prijs is bepaald, het bijna onmogelijk is om dit te veranderen.

"Onze systemen werken 5 dagen 24 uur per dag. Wij kunnen onze processen niet zomaar onderbreken. Er zit niks anders op dan de prijsstijgingen te ondergaan en in sommige gevallen moeten we het helaas doorberekenen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven