aardappel- en uienteler uit Saksen

Friweika eG opent haar deuren voor de toekomstige generatie

Aardappelverwerker Friweika eG uit Saksen heeft de 'week van open deuren bij bedrijven' gestart met een groot evenement. Het bedrijf opende haar deuren voor leerlingen uit groep 7 afgelopen maandag en startte daarmee de speciale week van dit jaar, die nog zal doorlopen tot aankomende zaterdag 17 maart. Het doel is jeugd uit de regio aan te trekken tot de levensmiddelensector en daarmee toekomstige professionals.


Links: Marko Wunderlich tijdens een presentatie
Rechts: jongelui uit de regio in de logistieke afdeling van het bedrijf


Tweede voorzitter van het bestuur van Friweika eG, Marko Wunderlich, en verschillende vertegenwoordigers uit de politiek in Saksen benadrukten het belang van gespecialiseerd personeel. Wunderlich: "De hoog gemotiveerde en goedgetrainde werknemers in veel verschillende beroepenvelden leveren een bijzondere bijdrage aan het succes van de onderneming."Friweika eG

Friweika eG bestaat voor bijna 50 jaar en heft zichzelf door de jaren heen gevestigd als een efficiënte aardappel- en uienteler. Ongeveer 25 telers leveren aan de coöperatie in Saksen door hun eigen contractteelt. Het bedrijf hecht veel waarde aan de korte transportroutes en een goede ecologische balans. Daarom heeft Friweike drie lokale opslagplaatsen met een totale capaciteit van ongeveer 45.000 ton. De klanten bestaan voornamelijk uit groothandels en retailers naast industriële bedrijven in Duitsland en daarbuiten.Voor meer informatie:
Friweika eG
Dr. Andreas Kramer 
Lipprandiser Str. 27
D-08373 Weidensdorf/Sachsen
Tel.: +49-(0) 37 63-17 72 20
Fax: +49-(0) 37 63-40 25 98 5

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven