Fruit Attraction Madrid dit jaar 16 % groter

Fruit Attraction Madrid verwacht voor zijn tiende editie, die van dinsdag 23 tot donderdag 25 oktober 2018 gehouden zal worden, een groei van 16 %. Deze vooruitzichten werden bevestigd in een recente vergadering van het Organiserende en Adviserende Comité van Fruit Attraction. Op dit moment is er al sprake van een groei van 10 % in oppervlakte vergeleken met hetzelfde moment in de organisatie van de vorige editie, uitkomend op meer dan 45.000 vierkante meter. Verwacht wordt dat tot het moment dat de beurs begint deze groei nog tot 16 % zal toenemen. Het aantal exposanten zal ook met 16 % toenemen.

Het Comité stelde ook de grotere internationale deelname vast, met zowel EU landen als Nederland, Italië, Portugal, Polen, Griekenland, en een opvallende groei van Frankrijk, als niet-EU landen, zoals Chili, Argentinië, Brazilië, Peru, Costa Rica en Zuid-Afrika.

In de editie van 2018 wordt er extra aandacht besteed aan de secties voor een aantal onderdelen, zoals de ruimte voor Organic Hub, voor biologische groenten- en fruitbedrijven; de ruimte voor Smart Agro, gericht op de toepassing van technologieën om nieuwe agro-food diensten en producten te genereren, en de ruimte voor Nuts Hub, gewijd aan noten. De traditionele Pasarela Innova en Foro Innova zullen dit jaar samengevoegd worden tot de Innovation Hub: een ruimte gewijd aan de innovatie in de sector. Dit jaar zal Fruit Attraction de bloemen- en plantensector ook welkom heten met Flower&Garden Attraction.

Canada en Saoedi-Arabië worden als importerende landen uitgenodigd. Dit initiatief zal bevorderlijk zijn voor de handelsbetrekkingen tussen de Europese landen en deze twee niet-EU markten. Er is een compleet programma met onder andere rondleidingen en B2B sessies. Ook zal Fruit Attraction opnieuw een belangrijke investering doen in het Programma voor Internationale Gasten, dat 1.000 retail hoofd inkopers, importeurs en groothandelaren van over de hele wereld zal aantrekken.

De tiende editie van Fruit Attraction, georganiseerd door IFEMA en FEPEX, zal plaatsvinden in de hallen 3, 5, 6, 7, 8, 9 y 10 van Feria de Madrid, van 23 tot 25 oktober, van 9.30 tot 19.00 uur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.