Victor Bernad, directeur van DBS Agro

"De Aziatische markt vraagt naar voedselveilige Europese producten”"

Tholen – "De Aziatische markt is een lastige markt, vooral de Chinese markt. Het transport in Aziatische landen is moeilijk, omdat je altijd met luchtvracht zit en kwaliteit niet altijd te garanderen is", vertelt Victor Bernad, directeur van DBS Agro. "Naast het lastige transport is de markttoegang naar Aziatische landen en dan met name China erg beperkt. Naar China gaan op dit moment alleen Belgische peren en het is wachten op een akkoord in de onderhandelingen."


Victor Bernad en Gunther de Boelpaep tijdens de Asia Fruit Logistica vorig jaar

"Toch merken we er op de Aziatische markt vraag is naar Europese producten. Er heerst een gevoel onder de Chinese consumenten dat de Europese producten qua voedselveiligheid beter zijn dan de lokale producten. Hier kunnen we als Europa op inspelen, maar als onze groenten en fruit niet wordt binnengelaten, is dat lastig", aldus de directeur. "Toch is het nog vervelender dat het verschil in eetgewoonten erg groot is. Niet alle Aziatische consumenten kennen Europese producten, maar dat worden er steeds minder. De meeste Europese producten zijn nog bestemd voor de internationale hotels en restaurants."


De stand van DBS Agro op de Fruit Logistica in Hong Kong 2017

In september vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats. "Sinds de vorige beurs is er nog niet veel veranderd. We hopen natuurlijk dat de markten meer toegankelijk worden, maar wanneer dat gebeurt, weet niemand. Er zijn al wel Belgische handelsmissies en onderhandelingen geweest om producten zoals witlof, sla en tomaten naar China te exporteren, maar deze gesprekken lopen al wel twee jaar. Het is moeilijk om in te schatten wanneer er markttoegang wordt verstrekt, maar ik geloof dat dit door de groeiende vraag naar Europese producten, op korte of middellange termijn wel zal gebeuren", besluit Victor.

Voor meer informatie:
Victor Bernad
DBS Agro
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
T +32 15 56 95 58

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven