Fotoreportage Großmarkt Hamburg: Aardbeien, asperges en steenfruit domineren de handel


Op deGroßmarkt in het hart van Hamburg domineren momenteel voornamelijk de typische zomerproducten. Aardbeien en asperges uit lokale teelt komen in grote hoeveelheden binnen maar vraag en aanbod zijn momenteel niet in balans. Vooral witte asperges worden vanwege flinke overschotten momenteel tegen een kiloprijs van circa 2 euro verkocht. Ondanks deze absolute bodemprijzen blijft een groot deel van de Duitse toevoer in de koelhuizen staan.

Hier vindt u onze fotoreportage


Naast asperges en aardbeien vinden sinds enkele weken ook grote hoeveelheden steenfruit hun weg naar de Großmarkt van Hamburg om van daaruit via Noord-Duitsland, Scandinavië en Oost-Europa gedistribueerd te worden. Vooral Spaanse producten zoals abrikozen en nectarines worden afhankelijk van de variëteit en het merk momenteel tegen tevredenstellende prijzen verkocht. Daarnaast horen ook (water-)meloenen van verschillende herkomst, evenals de eerste kersen momenteel tot de hardlopers,bevestigen de gespecialiseerde handelaren.Hier vindt u onze fotoreportage

Duitse teelt
Niet in de laatste plaats is ook het seizoen van de Duitse bladgroenten langzaam van start gegaan. De eerste kroppen sla van de rassen Lolo Rosso en Bionda werden reeds verkocht en ijsbergsla uit Duitse teelt zal vermoedelijk deze week bij de groothandel aankomen. Datzelfde geldt voor de vroege aardappelen uit Noord-Duitse teelt: precies op tijd voor de pinkstervakantie worden de eerste krielaardappelen uit de regio Hannover aangeboden.


Cijfers en feiten over de groothandel in Hamburg:
- Lengte: 220 m, breedte: 183 m, grootste hoogte: 21 m
- Begane grond: 40.000 m2
- Bovenverdieping: 17.000 m2
- Benedenverdieping: 40.000 m2
- Kantoorruimte: 2.500 m2

Hier vindt u onze fotoreportage


Verdere informatie:
Großmarkt Hamburg - Management
Auf der Brandshofer Schleuse 4, D-20097 Hamburg
Telefoon: +49 40 42854-2370
Fax: +49 40 42731-3351
E-mail: info@grossmarkt.hamburg.de
Web: www.grossmarkt-hamburg.de


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven