Advertorial

Ruimte voor groei op Flevokust Haven

Bedrijven die de ruimte zoeken in de nabijheid van de Metropoolregio Amsterdam, vinden in de nieuwe Flevokust Haven volop mogelijkheden. Met een unieke combinatie van een grote bouwhoogte en milieuruimte, ruime kavels, multimodale ontsluiting, clustering en een energiecentrale om de hoek, kunnen bedrijven maximaal profiteren van de centrale locatie en van elkaar.
 


Flevokust Haven is een nieuwe buitendijkse multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad, met een containerterminal, een overslagkade, een groot industrieterrein en de Maximacentrale. Een haven met een unieke combinatie van sterke eigenschappen.

Grote kavels met grote bouwhoogte en veel milieuruimte

Op geen andere plek in de Randstad zijn zoveel ruime kavels waar tot 40 meter hoog gebouwd mag worden als in Lelystad. Aantrekkelijk voor bedrijven die veel terrein nodig hebben met bijvoorbeeld koelloodsen. De milieucategorie is met 5.3 hoog. Dit maakt Flevokust Haven heel geschikt voor innovatieve bedrijven die volop inzetten op de circulaire economie, zoals logistieke maakindustrie en biobased bedrijven met een hoge milieucategorie.
 


Clustering van bedrijven en ladingstromen

Doordat het hele gebied nog kan worden ingericht, zijn er uitstekende mogelijkheden voor bundeling van bedrijven en activiteiten. Zo ligt de Flevokust Haven midden in een groot agrarisch productiegebied, vanwaar tonnen aardappels en uien worden verspreid over binnen- en buitenland. Dit biedt kansen voor bedrijven in de agro-, food- en verssector die de producten bijvoorbeeld kunnen sorteren, verpakken of verwerken tot halffabricaat of eindproduct.
 
Met de reserveringen van terrein wordt goed gekeken welke bedrijven profijt van elkaar, de haven en de havenlogistiek kunnen hebben. Bedrijven die elkaar versterken - omdat ze in elkaars verlengde liggen of bijvoorbeeld elkaars reststromen kunnen verwerken tot duurzame energie of een ander hoogwaardig product - kunnen in een cluster worden gebundeld. Behalve een agro-hub voor Midden- en Noord-Nederland, biedt Flevokust Haven ook een mooie kans voor bedrijven om hun lading te combineren en retourlading te ontvangen. Dit maakt het vervoer van lading goedkoper.
 


Uitstekende multimodale ontsluiting
Met zijn centrale ligging voor alle soorten vervoer, ligt Flevokust Haven perfect om een belangrijke schakel te vormen in de multimodale logistiek. De haven ligt aan belangrijke binnenscheepvaartroutes tussen de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam naar Noord-Nederland en Duitsland. De haven heeft verder de mogelijkheid voor een spoorverbinding naar de Randstad en Noord-Nederland, ligt vlakbij de snelweg A6 en vliegveld Amsterdam Lelystad Airport, en op 45 minuten van Amsterdam Airport Schiphol. Met deze multimodale hub kunnen bedrijven letterlijk alle kanten uit, en draagt Flevokust Haven bij aan een duurzame bedrijfsvoering.

Meer weten? Flevokust Haven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven