Moerdijk heeft last van Albanese 'vrachtwagenklimmers'

Moerdijk heeft problemen met Albanezen die bij het industrieterrein proberen om in vrachtwagens te klimmen die naar het Verenigd Koninkrijk gaan. De burgemeester Jac Klijs wil hier een einde aan maken en met de minister van Veiligheid en Justitie in gesprek. 

 
"We willen voorkomen dat Moerdijk in een tweede Calais verandert. Ik hoop niet dat er een tentenkamp ontstaat. Ik snap het probleem wel van die jongens, maar kom niet naar Moerdijk hier gaat het niet lukken", aldus Jac Klijs. De Albanezen denken in het Verenigd Koninkrijk een betere toekomst op kunnen bouwen. 
 
 
In de mailvelden in de buurt van het vrachtwagenparkeerterrein worden geregeld slaapplaatsen gemaakt. Die worden twee keer per week opgeruimd, om ze niet de kans te geven iets op te bouwen.
 
De autoriteiten kregen dit jaar 200 meldingen over de 'klimmers'. Ze sneden de zeilen op en probeerden in de vrachtwagen te klimmen. Er zijn 105 aanhoudingen verricht. "Ze zeggen dat ze toerist zijn, dus we kunnen ze alleen maar op de trein zetten en ze een goede reis wensen. Verder niks", aldus de burgemeester. 
 
Bron: NOS Radio 1 / Politie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven