Exporteur moest z´n eigen importbedrijf in Nederland beginnen

"Nederlandse importeurs konden m'n uien afkeuren wanneer ze wilden"

Uienexporteur Egypt Overseas moest hard vechten. Nederland is een van de grootste klanten op het gebied van bosuien- en rode uien. Nadat hij in zijn ogen oneerlijk bejegend was, moest Ibrahim Shehab het roer omgooien. Hij begon z'n eigen importbedrijf in Nederland om er zeker van te zijn dat z'n uien geaccepteerd zouden worden.
 
Egypt Overseas biedt al decennia z'n uien in Nederland aan, maar het was niet altijd een goede deal voor het Egyptische bedrijf. Ibrahim Shehab: "Het belangrijkste punt was dat Nederlandse importeurs m'n uien konden bestellen en ze dan in de haven afkeurden omdat ze ze lokaal tegen betere prijzen konden krijgen. Ik kreeg geen compensatie en moest snel een oplossing vinden door m'n uien op te slaan of goedkoper van de hand te doen. Op deze manier heb ik een half miljoen euro verloren."
 
 
De exporteur bedacht om z'n eigen importbedrijf in Nederland te beginnen. Daarom begon hij vier jaar geleden Holland Overseas. Het bedrijf floreert en Shehab is begonnen met het aanboren van andere markten. "Ik stuur per seizoen 3.000 ton rode uien naar Nederland. Door de goede locatie van Egypte kan ik mijn uien over de hele wereld afzetten. Naast Nederland zet ik ze af aan het VK en Scandinaviƫ."
 
Voor meer informatie;
Ibrahim Shehab
Egypt Overseas
Tel: +201005845808
 
Holland Overseas BV
Amsterdam Sloterdijk Teleport Towers
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
The Netherlands
Mobile: +316 49 157974

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven