Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal landbouwfaillissementen stijgt verder

In het vierde kwartaal van 2009 is het aantal faillissementen in de landbouw opnieuw gestegen. In deze periode werden 46 bedrijven, instellingen en eenmanszaken in de landbouw failliet verklaard. Dat is 77 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2008, toen er in deze sector 26 faillissementen werden uitgesproken.

Bedrijfsfaillissementen (incl. eenmanszaken) in de landbouw


Faillissementen vooral in de tuinbouw

Net als in het derde kwartaal van 2009, bestond veruit de meerderheid van de bedrijven die in de periode oktober – december failliet gingen, uit akker- en tuinbouwbedrijven (32 faillissementen). Daarbij ging het vooral om tuinbouwbedrijven die groenten, bloemen en/of champignons teelden.

Stijging in landbouw minder groot dan elders

Het totale aantal landbouwbedrijven dat in 2009 over de kop ging, kwam 56 procent hoger uit dan in 2008: in 2009 werden 133 faillissementen uitgesproken in de landbouw, tegen 85 in 2008. Ondanks deze stijging maakte het aantal landbouwfaillissementen in 2009 nog geen 2 procent uit van het totale aantal bedrijfsfaillissementen. In 2009 werden in het hele bedrijfsleven 8 040 faillissementen uitgesproken, 73 procent meer dan in 2008.

Bron: CBS
Publicatiedatum: