Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spanje: Ajos Imperio specialist in kleinverpakking knoflook


Tholen - Met inzet van efficiënte technologische kennis en top kwaliteits producten die aan alle voedselveiligheidseisen voldoen is dit Spaanse bedrijf uit Benejuzar uitgegroeid tot een van de grootste detailhandel leveranciers van verpakte knoflook. Francisco Mira, directeur van Imperio, legt uit hoe vanaf de eerste leveringen in de jaren '70 voor de losse verkoop, de kleinverpakking zich heeft ontwikkeld als gevolg van de consolidatie van de moderne retail. "Onze ervaring is het resultaat van vele jaren werken en wij kunnen leveren op wekelijkse basis gedurende het hele jaar en we kunnen ons aanpassen om aan elke commerciële eis van de zijde van de cliënt te voldoen. Nu kunnen we met onze laatste diversificatie, ook alle soorten versgesneden knoflook, ui en knoflook leveren". 

Rond de jaarwisseling begonnen de Spaanse verkopen in het buitenland te profiteren van de internationale situatie. De beplante oppervlakte verminderde en de waarde van de producten is gestegen. De kosten voor Spaanse bedrijven voor productie en verkoop van knoflook zijn hoger dan voor de knoflook van oorspronkelijke leveranciers en het is moeilijk om faciliteiten te onderhouden en gekwalificeerde arbeidskrachten te houden. Daarom heeft Imperio haar investeringen in nieuwe verpakkingslijnen verhoogd en heeft haar faciliteiten gemoderniseerd.
Wat de interne situatie van de sector betreft, is Mira voor meer eenheid voor "homogene" verkoopprijzen zodat het voortbestaan van de Spaanse verpakkingsbedrijven en exporteurs is gewaarborgd. 

Hoewel in januari 2010 een prijsverlichting voor Spaanse knoflook verpakkings- en exportbedrijven is doorgevoerd, pleit de manager van dit bedrijf uit Alicante voor meer eenheid in de oplossing van gemeenschappelijke problemen, zoals meer transparantie en bijwerken van administratie gegevens. 


"We moeten nu gaan werken om meer consensus voor volgend seizoen te bereiken en we moeten de activiteiten van andere producerende landen, zoals Argentinië, China, Frankrijk en Italië als voorbeeld nemen. Als we dat niet doen dan zijn wij zelf verantwoordelijk voor wat er gebeurt in de sector." Mira Costa beschrijft het vorig seizoen als een moeilijk jaar met een geregistreerde daling van de productie van ongeveer 50%. Niettemin kwamen er uitstekende gewassen van de boerderijen met een hoger tonnage per hectare. 

Ten slotte is het de wens van de directeur en zijn persoonlijke uitdaging om zijn kinderen te laten opgroeien als mensen en zakelijke vaardigheden te leren, net als mijn vader voor mij, waarmee ze in het bedrijfsleven kunnen opereren en daarmee veertig jaar leiderschap in de sector kunnen consolideren.


S.A.T. Nº 9888 IMPERIO O.P.F.H. 639
Ctra. de Algorfa, Km. 1 "Finca Lo Rubes" - BENEJÚZAR
ALICANTE (Spain) - Tfno. 00 34 96 535 66 21
Fax. 00 34 96 535 63 91 - info@imperiogarlic.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven